Studenten verkiezen smartphones boven bier en seks

Vrouwelijke rondingen zijn essentieel voor voorbestaan van mens
Is BDSM abnormaal?
couple in love rgbfreestockpic

Bron www.rgbstock.com

Het studentenleven lijkt een aardige mix van feestjes en in de koffer duiken, veeleer dan in de boeken. Uit een Amerikaanse enquête blijkt de hedendaagse student echter zijn smartphone te verkiezen boven seks en bier.
Het is een beeld dat we vaak terugzien in films en populaire series: studentenfeestjes met een overvloed aan alcohol en een onbedwingbare seksuele drang. Het is misschien voor velen ook het beeld dat blijven hangen is van een lang vervlogen studententijd.

Uit een Amerikaanse enquête van Student Monitor blijkt de hedendaagse student echter lichtjes andere voorkeuren te hebben. Nieuwssite Fortune lichtte het onderzoek gepubliceerd in The New York Times toe.

Zo’n 1.200 Amerikaanse studenten werden onderworpen aan de studie en kregen een lijst van 77 opties voorgeschoteld bij de vraag: ‘Wat is er in op de campus?’

Met 66 procent prijkte de iPhone van Apple bovenaan. Daarop volgde koffie met 63 procent en sms’en met 61 procent. Facebook haalde een vierde plaats met 59 procent en een tweede Apple-product, de iPad vervolledigde met 55 procent de top vijf.

Bierdrinken blijkt dus geen prioriteit van de (Amerikaanse) student. Dat volgt namelijk pas op een zevende plaats (51 procent) na de smartphone-app Instagram (55 procent). Daarna volgen nog de app Snapchat (50 procent), fitnessen (48 procent), sociaal netwerk Twitter (48 procent) en laptops (46 procent). Al die zaken gaan vooraf aan nummer twaalf: seks (43 procent).

De top vijftien wordt vervolledigd door uitgaan (43 procent), voetbal (40 procent) en foto’s nemen met een mobiele telefoon (40 procent).

 1. iPhone van Apple (66%)
 2. Koffie (63%)
 3. Sms’en (61%)
 4. Facebook (59%)
 5. iPad, een tweede overwinning van Apple (55%)
 6. Instagram (55%)
 7. Bier (51%)
 8. Snapchat (50%)
 9. Fitnessen (48%)
 10. Twitter (48%)
 11. Laptop (46%)
 12. Na alle virtuele communicatie en zelfs het zwoegen in de fitness, komt bijna helemaal op het einde van de top-15: seks (43%)
 13. Uitgaan (43%)
 14. Voetbal (40%)
 15. Foto’s nemen met mobiele telefoons (40%)

Geen fan van roken en drugs

Er waren echter nog minder populaire activiteiten dan bierdrinken en seks hebben. Uit de 77 opties bleken roken, drugs, vrijwilligerswerk en een ecologische ingesteldheid op de minste sympathie te kunnen rekenen.

Uit een ander onderzoek bleek dat de helft van de vrouwen  liever geen seks heeft, dan een week geen smartphone met internet. Vrouwen kiezen smartphone boven seks om verschillende redenen.

Het blijkt dat vrouwen en smartphones veel invloed hebben op het eerste persoonlijke contact met mannen. Vrouwen screenen haar dates steeds vaker online via sociale media zoals Facebook, Twitter en Instagram. Ongeveer 35% van de vrouwen zegt haar date af op basis van het informatie die ze online heeft gevonden. Dit terwijl ze elkaar nog nooit “echt” ontmoet hebben!

Jongeren communiceren nauwelijks nog face to face met elkaar, maar doen dat wel via apps op de smartphone. Bovendien zijn jongeren dagelijks uren bezig op hun smartphone om via Facebook, Instagram, Twitter en YouTube alle actualiteiten en wetenswaardigheden tot zich te nemen en daarop adequaat te reageren.

Jongeren geven vaak zelf aan liever met hun smartphone dan met een mens van vlees en bloed naar bed te gaan. Tot overmaat van ramp zijn jongeren zo snel afgeleid als hun smartphone aangeeft dat er een bericht is binnengekomen, dat zelfs tijdens een vrijpartij toch naar de smartphone wordt gegrepen, waardoor het opgelaaide liefdesvuur direct wordt geblust.

Bronnen

http://www.knack.be/nieuws/ondertussen/studenten-verkiezen-smartphones-boven-bier-en-seks/article-normal-534037.html

https://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/516471/britain-smartphone-addiction-help-intrepid-travel-iphone-technology-facebook

https://www.studentmonitor.com/

https://www.nrc.nl/nieuws/2014/08/13/het-lot-van-een-minderjarige-student-wel-feest-g-1409252-a575213

https://www.mensgoodlife.nl/entertainment/media/vrouwen-kiezen-smartphone-boven-seks.html

https://www.telegraaf.nl/nieuws/221829/smartphone-is-sekskiller

http://www.guido.be/Nieuws/ArticleDetail/tabid/251/ArticleId/11336/Default.aspx

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge