Studentensekswerkers worden door de universiteit van Leicester positief ondersteund

Verliefd worden op een familielid
Online seksfeestjes als alternatief voor de lockdownmaatregelen

Er is een nieuw sekswerkersbeleid opgesteld door de Universiteit van Leicester.

De Universiteit van Leicester eist van al haar personeel dat deze alle studenten ondersteunen die zich tot prostitutie en ander sekswerk wenden om hun studie te bekostigen.

Twee jaar sinds de afschaffing van het collegegeldplafond, wenden meer studenten zich tot verschillende banen voor volwassenen om hen te helpen rond te komen.

Vorig jaar bleek uit een enquête onder meer dan 3.300 studenten door de Save the Student-website dat één op de 25 zich bezighield met sekswerk, variërend van het verkopen van intieme foto’s tot het aanbieden van volledige seks voor geld – een stijging van ongeveer één op de 50 in 2017. De collegegelden werden immers verhoogd tot £ 9.000 per jaar.

Verschijnen op live webcams en het verkopen van gebruikte kleding werden ook genoemd als populaire inkomstenbronnen voor sommige studenten.

Uit het onderzoek bleek ook dat tweederde van alle studenten op de een of andere manier hun eigen geld moest verdienen om te overleven op de universiteit.

In het beleid van de University of Leicester staat dat de universiteit een zorgplicht heeft jegens studenten en ervoor moet zorgen dat “studenten die sekswerker zijn, positief worden ondersteund”.

Daarin staat: “De universiteit zet zich sterk in voor het ondersteunen van een inclusieve leer-, werk- en onderzoeksomgeving voor alle studenten, inclusief studenten die geld of andere goederen verdienen door middel van sekswerk.

“We erkennen het sociale stigma van sekswerk en ondersteunen studenten die met sekswerk de kost verdienen. Studenten kunnen steeds vaker sekswerk gaan doen om hun studie te bekostigen.”

Het beleid vereist ook dat alle medewerkers van de universiteit alle studentensekswerkers ondersteunen die op de campus worden lastiggevallen omdat ze sekswerker zijn, en ook “de plicht hadden om studenten te ondersteunen die disciplinaire maatregelen door een professionele instantie ondergaan” voor hun sekswerk.

Hoewel het vragen van seks en het runnen van bordelen beide misdaden zijn , is het verkopen van seks voor geld op zich niet illegaal in het VK als het volledig met wederzijdse instemming is.

Desondanks, zo stelt het beleid, maken veel sekswerkers zich zorgen dat familie en vrienden erachter komen wat ze doen, waardoor ze mogelijk minder snel aangifte doen van misdrijven tegen hen.

In het beleid staat: “Alle personeelsleden zijn verantwoordelijk voor het bieden van een veilige, niet-oordelende reactie en omgeving aan elke student die zijn status als sekswerker bekendmaakt, indien nodig en als hij ervoor kiest om dit te doen.”

Het personeel van de universiteit moet ook bijdragen aan het creëren van een “omgeving waarin incidenten van onaanvaardbaar interpersoonlijk gedrag jegens student-sekswerkers niet worden getolereerd of onbetwist”.

Het beleid concludeert: “Het doel hiervan is ervoor te zorgen dat alle studenten, inclusief studentensekswerkers, worden ondersteund om een ​​universitaire gemeenschap te ervaren die vrij is van onaanvaardbaar gedrag en wordt gekenmerkt door respect en waardigheid en die wordt beheerd waar onaanvaardbaar gedrag plaatsvindt. , onderzocht en bestraft waar nodig. ”

Bronnen

https://www.leicestermercury.co.uk/news/leicester-news/student-sex-workers-must-supported-4841410

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge