Tijdens orgasme hebben vrouwen actiever brein

Vlamingen scoren hun seksleven matig
Mannen aanmoedigen om teelballen aan te raken

kalhh / Pixabay

Vrouwen moeten niet stoppen met hun hersenen te gebruiken om in een orgasme-extrase terecht te komen , volgt uit een studie van de vrouwelijke hersenen in de aanloop naar en tijdens een orgasme. De studie verklaart ook  hoe het komt  dat vrouwen minder pijn voelen voor en tijdens een orgasme.

Nan Wise, professor psychologie en seksuologe aan de Rutgers University in Newark, New Jersey. Wise is een van de auteurs van de studie. Tien heteroseksuele vrouwen  waren bereid  om in een fMRI-scanner te gaan liggen en zichzelf te stimuleren tot ze een orgasme bereikten. Daarna herhaalden ze het experiment, maar deze keer werden de vrouwen gestimuleerd door hun partners.

Dankzij een door Wise zelf op maat gemaakte stabilisator voor het hoofd, was het team in staat om de activiteit in de hersenen te volgen met een interval van 20 seconden om te zien wat er in het brein gebeurt voor, gedurende en na een orgasme.

Het team van Wise vond sterke aanwijzingen die de stelling tenietdoen dat de vrouwelijke hersen “zich uitschakelen” tijdens een orgasme.

Computerbeelden van de activiteit in de hersenen op basis van een fMRI.  Functional magnetic resonance imaging (Functionele MRI of functionele kernspintomografie) meet de activiteit in de hersenen door veranderingen waar te nemen die geassocieerd worden met de toevoer van bloed. Als een gebied in de hersenen in gebruik is, neemt de toevoer van zuurstofrijk bloed naar dat gebied toe.

Copyrights : www.vrt.be

In 2005 gebruikte Gert Holstege van de Rijksuniversiteit Groningen een PET-scanner om de hersenactiviteit te analyseren bij 13 vrouwen. Op basis van die bevinding werd gesuggereerd dat vrouwen geen last mogen hebben van zorgen en afleidingen om een climax te kunnen bereiken.

De nieuwe studie vond echter het tegenovergestelde: de hersenactiviteit in de gebieden die instaan voor beweging, de zintuigen, het geheugen en de emoties nam toe tijdens de aanloop naar een orgasme, om tijdens het orgasme een toppunt te bereiken en daarna opnieuw te dalen.

Bronnen en volledige artikel.

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/10/12/vrouwen-moeten-hun-brein-niet–afzetten–om-klaar-te-komen–het-/

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1743609517313966

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge