Toevallige seks vermindert stress

Wraakseks
Seks op toilet en andere bijzondere plaatsen

Ondanks dat zelfs onderzoeken hebben uitgewezen dat we als mensheid steeds vaker seks hebben met mensen

StockSnap / Pixabay

waarmee we geen relatie hebben, is het nog steeds een gevoelig onderwerp. Vrouwen, met name, worden nog altijd met een scheef hoofd aangekeken wanneer ze toegeven vaker casual of toevallige seks te hebben. Een relatie nastreven zou een hoger doel zijn dan een man meenemen uit een bar.

Maar waarom blijven we het doen, als het zo destructief voor de maatschappij zou zijn? We starten dan wel minder relaties maar zijn deze casual hook ups nu echt zo slecht? Een onderzoek uitgevoerd door de NYU stelt dat mensen die een liberale kijk op het leven hebben, fysiek baat kunnen hebben bij casual seks. Het onderzoek werd gehouden onder 371 studenten die hun seksuele activiteiten nauwkeurig documenteerden op aantallen en de ervaring. Hiernaast werd van te voren een duidelijk beeld geschetst van hun gedrag, wensen en gewoontes.

Het resultaat is niet mega schokkend maar wel interessant om te delen: de deelnemers die vrijer ingesteld waren, bleken aanzienlijk minder stress te ervaren en emotioneel positiever te zijn na het hebben van casual seks. De onderzoekers stellen dat de ervaring van deze vorm van seks samenhangt met de persoonlijke instelling en dat dit dus ook wil zeggen dat je, wanneer je je er voor openstelt, veel meer positieve gevoelens kunt ervaren na het hebben van casual seks dan wanneer je er zelf een taboe omheen vormt.

Jongeren die regelmatig vrijen zonder een vaste relatie, ondervinden daar emotioneel gezien geen schade van. Tot die conclusie komen Amerikaanse onderzoekers. Hun algemeen welzijn bleek niet anders dan bij hen die met een vaste of vertrouwde partner seksen.

Vast of toevallig
Voor het onderzoek warden 737 vrouwelijke en 574 mannelijke twintigers ondervraagd over hun seksuele handelingen. 55 procent van de seksueel actievelingen, doet het enkel met een vaste partner. 25 procent woonde samen of verloofde zich zelfs met deze partner. 12 procent deed het met een vertrouwde, maar niet exclusieve bedgenoot, 8 procent dook met toevallige ontmoetingen het bed in. Vooral mannen hielden het bij toevallige onderonsjes.

Geen verschil
De onderzoekers wilden achterhalen of seksuele activiteit buiten een vaste relatie, emotionele of psychische schade kunnen berokkenen. Dat bleek niet het geval in vergelijking met degenen die een vaste of vertrouwde partner kenden. Hun algemeen welzijn bleek hetzelfde.

Bronnen

http://www.nsmbl.nl/is-casual-seks-nou-wel-of-niet-goed-voor-je-lees-het-hier/

http://www.goedgevoel.be/gg/nl/11/Psychologie/article/detail/1041773/2009/12/14/Toevallige-seks-schaadt-niet.dhtml

http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/features/could-casual-sex-make-us-happier-9569054.html

 

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge