Vreemde seksfetish zijn heel normaal

Seks in de ruimte
Ochtendseks is de beste seks
Los Angeles Fetish Film Festival Opening Gala Arts and Exhibitions at Melrose Lightspace in Los Angeles, CA on October 4, 2012

Bron : commons.wikimedia.org

Sommige mensen hebben vreemde seksvoorkeuren en denken ze dat abnormaal zijn, maar zolang het niet over kindervoorkeur, dierenseks of belastend voor anderen is, lijkt het veel meer normaal en veel meer voor te komen dan men denkt. Bijna de helft van de mensheid is minstens in een vorm van seks geïnteresseerd die als abnormaal wordt beschouwd, blijkt uit onderzoek.

Van het vastgebonden worden met zijden sjaals tot het nodig hebben van de geur van gras om tot een orgasme te komen.  Het blijkt uit onderzoek van psychologen / seksuologen Christian C. Joyal en Julie Carpentier van 2 verschillende Canadese universiteiten onder ruim 1000 mannen en vrouwen van verschillende afkomsten, huidskleuren, opleidingsniveau’s, leeftijden, religies en seksuele geaardheden, wel allemaal uit de stad Quebec.
Ze vroegen bijvoorbeeld naar allerhande fetisjen, masochisme, voyeurisme en ga maar door. Dat soort dingen worden vaak nog als ‘afwijkend’ of ‘abnormaal’ beoordeeld ook in de officiële medische wereld.

46% van de mensen was in elk geval door 1 van de zogenaamde afwijkende vormen van seks geprikkeld en 33% had daar op z’n minst ook eenmaal mee geëxperimenteerd.

Een aantal seksuele fetisjen die beschouwd worden als abnormaal in de psychiatrie zijn eigenlijk vaak voorkomend  in de algemene bevolking, toonde de studie aan.  Volgens de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, Fifth Edition (DSM-5),vallen seksuele interesses in twee categorieën: normaal (normophilic) en afwijkende (parafiele).

Uit de studie, gepubliceerd in het Journal of Sex Research, bleek dat van de acht soorten afwijkend gedrag in de DSM-5 vermeld, er vier werden gevonden die door de meeste mensen niet als zeldzaam of ongewoon werden beschouwd.
Professor Christian Joyal, een van de auteurs van de studie legde het alsvolgt uit . “Deze feiten suggereren dat we moeten nagaan wat tot normale seksuele praktijken behoort voordat we het etiket van een voorkomende seksuele interesse als abnormaal bestempelen.  Sommige parafiele neigingen komen vaker voor dan mensen misschien denken, niet alleen in termen van fantasieën, maar ook in termen van verlangen en gedrag.” Zo zei bijvoorbeeld 35 procent dat ze geïnteresseerd waren in voyeurisme, 26 procent in fetisjisme, nog eens 26 procent in frotteurisme en 19 procent in masochisme.  Masochisme bleek ook significant geassocieerd met verschillende seksuele interesses en gekoppeld aan een  hogere tevredenheid met het seksleven.

Professor Joyal concludeerde: “In het algemeen is het zo dat mannen meer geïnteresseerd zijn in parafiel gedrag dan vrouwen. Echter, dit betekent niet dat vrouwen  deze behoeften niet hebben. Het was zelfs zo dat vrouwen die interesse hadden in seksuele onderwerping een grotere tevredenheid met hun seksleven rapporteerden.

Bronnen

http://seks.blog.nl/ludiek-bizar/2016/03/10/vreemde-fetish-de-helft-van-de-mensheid-heeft-er-eentje

http://www.independent.co.uk/life-style/love-sex/weird-sexual-fetishes-are-actually-very-normal-study-suggests-a6922726.html

http://evangj.wixsite.com/psychiatrie-voor-mbo/parafelie

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge