Vibrator kopen?

Een vagina ruikt naar vagina
Eerste hulpcentra voor slachtoffers van seksueel geweld weldra een feit in Vlaanderen

Sommigen vinden het verrukkelijk, anderen hebben er een haatrelatie mee. De vibrator is

sex, vibrator, masturbation

RJA1988 (CC0), Pixabay

gekend bij jong en oud. Een goede vibrator zorgt voor hemelse ervaringen zegt de reclame. Alleen en samen. Niets is zo effectief en opwindend als de krachtige en regelmatige trillingen van een goede vibrator.

Vibrators zijn trilstaven en moeten niet absoluut een specifieke penisvorm hebben Als je geen behoefte hebt aan stimulatie door een penis of gewoon (ook) op een andere manier gestimuleerd wilt worden, is de vibrator een alternatief als erotisch speeltje. Je kunt met een vibrator alle denkbare plekjes van je lichaam stimuleren.

Meer dan een derde van de vrouwen tussen de 25 en 34 jaar heeft een vibrator op haar nachtkastje staan. Dit blijkt uit onderzoek (2010) van een grote fabrikant van voorbehoedsmiddelen, die een tijdje terug een eigen serie op de markt bracht.

Dat er wel handel zit in de seksspeeltjes blijkt uit hetzelfde onderzoek: jaarlijks worden er ruim 1 miljoen vibrators verkocht.

Er zijn heel veel vibrators verkrijgbaar. Je hebt ze in allerlei soorten en modellen. Voorzien van verschillende technieken en mogelijkheden. Helaas zitten er ook veel vibrators tussen die gemaakt zijn van giftige weekmakers, een hoop herrie maken, niet effectief zijn en snel kapot gaan. En eenmaal gekocht en geprobeerd, is de vibrator helaas niet te ruilen. Maar van een kwalitatief goede vibrator die bij u past, heeft u jarenlang plezier. Des te belangrijker dus om de juiste te kiezen. Maar hoe zie je door het bomen het bos?

Allereerst is het belangrijk dat u bedenkt waarvoor u de vibrator wilt gebruiken.Wat vindt u fijn? Dat is voor iedereen anders. Wilt u de vibrator bijvoorbeeld gebruiken bij het bedrijven van de liefde? Of liever alleen? Of allebei? Vindt u penetratie (vaginale stimulatie) bij zelfbevrediging horen? Of vindt u het prettiger als alleen de clitoris wordt gestimuleerd?

Vrijwel alle vrouwen vinden stimulatie van de clitoris, of het gebied er omheen, prettig, opwindend en prikkelend. En vrijwel alle vibrators zijn uitgerust voor deze ‘externe’ stimulatie. Echter, de één beter dan de andere.
Er zijn vibrators die daarvoor speciaal ontworpen zijn. Ze worden ook wel stimulators genoemd en ze zijn gegarandeerd effectiever.

Een vibrator kan een verrukkelijke aanvulling zijn bij het vrijen en bedrijven van de liefde. De kleinere vibrators (stimulators) zijn daarvoor bij uitstek geschikt. Niet bedreigend om te zien en door het formaat heel gemakkelijk te integreren in het liefdesspel. Zo kunt u ze gebruiken als massageapparaatjes om elkaars lichaam mee te verkennen en de gevoelige plekjes te prikkelen.

En een kleine vibrator maakt het mogelijk om penetratie, die maar bij heel weinig vrouwen tot een orgasme leidt, te combineren met stimulatie van de clitoris.

Vibrators bestaan in alle kleuren, maten en prijsklassen, maar hoeveel kan je nu best uitgeven aan een degelijk exemplaar. Presentator Jan Van Looveren verliet voor het VRT-programma ‘Voor hetzelfde geld’ zijn comfortzone en trok op onderzoek uit.

Tijdens zijn zoektocht vond Van Looveren een model voor 11.95 euro, dat de plastische naam ‘pink jelly’ kreeg. Goedkoop wel, maar geen aanrader volgens seksuologe Kaat Bollen. Vibrators die erg naar plastiek ruiken namen met ‘jelly’ hebben, bevatten vaak weekmakers die in sommige gevallen kankerverwekkend zijn. Daarom wordt aangeraden om deze met condoom te gebruiken.

Verder heeft Bollen nog mee dat een goede vibrator niet per se duur hoeft te zijn: je koopt al goede en degelijke modellen vanaf vijftig euro. Op die manier kan je uitzoeken wat je leuk vindt. Wees ook niet bang om je te laten adviseren in een winkel of -als je dat niet durft- grondig je research online te doen.

Bronnen

http://www.hbvl.be/

https://www.depaarsekeizerin.nl/ideeen-inspiratie/hoe-kies-je-de-juiste-vibrator#.V9E7_zU1D_o

https://www.gezondheidsplein.nl/specials/seksualiteit/discussieer-mee/vibrator-of-niet/item44216

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge