Vrouwen bereiken seksuele piek op 30 jaar

Ouderen met actief seksleven blijven langer gezond
Controversiële studentenapp voor onenightstands

Wanneer bereik je het hoogste moment van seksuele power? Dat is een vraag die velen bezig houdt. Vroeger beweerde

Bron Yoann Boyer www.unsplash.com

men dat mannen die seksuele piek bereikten op 18 jarige leeftijd als hun uithoudingsvermogen het grootst is.  Nochtans bleek in 2013 uit onderzoek dat die seksuele piek eerder op de leeftijd van 30 jaar ligt.  Bij vrouwen zou dat ongeveer hetzelfde zijn.

Wanneer een man 18 is, produceert hij het meeste testosteron iets wat zorgt voor goede libido en lang uithoudingsvermogen. De erectie ontstaat niet alleen aan een recordtempo, ook de hardheid is maximaal. Toch duurt het nog meer dan tien jaar vooraleer de testosteronwaarden hun reële maximale piek halen, wat inhoudt dat de seksuele lust ook eigenlijk pas maximaal is rond de  30ste verjaardag, aldus de Amerikaanse seksuologe dr. Ava Cadell.

Ook bij vrouwen zou dit rond deze leeftijd schommelen. Of zelfs nog iets later, beweert onderzoek uit 2017. Als vrouwen gemiddeld 36 worden zijn ze het meest tevreden over hun avonturen tussen de lakens.  Vrouwen zeggen zelf dat ze hun seksuele piek bereiken rond 26 jaar maar dat blijkt ook voor hen iets later te zijn.  Onderzoek wijst uit dat dames ook rond de dertig met veel meer gemak en zelfvertrouwen vrijen en klaarkomen.

Anders dan bij mannen zou de verklaring hiervoor meer psychologisch gedreven zijn. Rond de leeftijd van 30 voelen vrouwen zich beter in hun vel en hebben ze geleerd om te communiceren wat ze willen. Ervaring speelt dus zeker een rol, ook voor de man. Kwaliteit primeert boven kwantiteit en een betere kennis van het vrouwelijk lichaam geeft logischerwijs betere seks, aldus relatie-experte Tracey Cox.

In de studie van 2017 kregen 2.600 dames in opdracht van de app Natural Cycles een enquête voorgeschoteld. Ze kregen  vragen over hun seksleven, hoe tevreden ze zijn met hun orgasmes en hoe aantrekkelijk ze zich voelen.

Vervolgens werden de antwoorden vergeleken per leeftijdsgroep. Meisjes onder de 23 jaar noemde men de groep van de jongeren. Wie tussen de 23 en 35 jaar oud is, was de middenmoot, en deelnemers ouder dan 36 jaar hoorden tot de oudere vrouwen.

Het onderzoek leerde dat vrouwen ouder dan 36 zich het best in hun vel voelen. Zo vertelde acht op de tien dat ze zich sexy voelen. Bij de middelste categorie was dat slechts vier op tien, en bij de jongsten gaf zeven op tien dit aan.

Opvallend genoeg ontdekten de onderzoekers ook dat oudere vrouwen betere orgasmes ervaren. Zes op de tien bereikt naar eigen zeggen geweldige hoogtepunten tijdens de seks. Dat is heel wat meer dan de andere dames uit de andere groepen. Daar was slechts de helft tevreden over de hoogtepunten tijdens seks, maar hun verwachtingen waren misschien hoger.

Tot slot moesten de proefkonijnen de vrijpartijen van de laatste maand quoteren. Ruim 86% van de oudere dames koos voor het woord ‘fantastisch’. Ter vergelijking: bij de middenste groep was dat 76% en bij de  jongere vrouwen slechts 56%.

Een Britse studie in mei 2013 bij meer dan 1.000 mannen en vrouwen leerde ook dat vrouwen hun eigen seksuele piek gevoelsmatig ervaren wanneer ze 28 zijn, bij mannen was dat eerder rond de 33.
Seksuele piek
Uiteraard zijn seksuologische studies nooit 100 procent correctt omdat er zoveel factoren meespelen in de manier waarop we seks ervaren. Onze seksuele piek – of die nu gebaseerd is op prestaties of tevredenheid – kan sterk variëren door genetica, hormonen, relatieproblemen en je mentale toestand.

Experten stellen dat de gemakkelijkste weg naar een seksuele piek begint bij het verzorgen van je eigen lichaam. Een evenwichtig eetpatroon en voldoende lichaamsbeweging kunnen wonderen doen voor je seksleven.

Bronnen

http://www.goedgevoel.be/happy-spring/op-deze-leeftijd-bereiken-we-onze-seksuele-piek~a21923ea

https://nl.metrotime.be/2017/06/01/must-read/op-leeftijd-bereiken-vrouwen-seksuele-piek/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge