Vrouwen dragen DNA van sperma altijd mee

Langer leven met kinderen na je dertigste
Vrouwen kunnen ook buiten seks orgasme beleven

Van seks zonder condoom komen kinderen (hopelijk gewenst), maar ook soa’s (altijd

SuicideOmen (CC0), Pixabay

ongewenst). Maar er is nog iets: vrouwen dragen voor altijd het DNA uit het sperma van hun minnaars met hen mee. Tenminste als ze een zoon van hem baren.

Het lijkt een science fiction film, maar het schijnt toch echt wetenschappelijk te zijn bewezen: vrouwen dragen het DNA van elke man met wie zij intiem zijn geweest de rest van hun leven met zich mee. Dit ontdekten wetenschappers aan de Universiteit van Seattle en het Fred Hutchinson Cancer Research Center.

Het oorspronkelijke idee van de studie was om te kijken of zwangere vrouwen van een zoon gevoeliger zouden zijn voor bepaalde neurologische aandoeningen die vaker bij mannen optreden. Maar toen de onderzoekers de vrouwelijke hersenen aan het onderzoeken waren bleek het brein nog mysterieuzer dan verwacht. Ze ontdekten dat vrouwelijke hersenen vaak “mannelijk microchimerisme” bevatten. Of met andere woorden: de aanwezigheid van mannelijk DNA, afkomstig van een ander individu.

Volgens de studie had 63% van de geteste vrouwen (37 van 59) mannelijke microchimerisme in de hersenen. Het mannelijk microchimerisme was zelfs aanwezig in meerdere hersengebieden. Zo droeg ​​63% van de vrouwen levende mannelijke DNA-cellen in de hersenen. Maar waar komt dit DNA vandaan?

Het is sowieso niet van de vader. Want het DNA van de vader is gecombineerd met dat van de moeder om het eigen unieke DNA te creëren. Gedurende de studie was volgens de onderzoekers de meest waarschijnlijke verklaring voor het geheimzinnige DNA in de vrouwenhersenen, de zwangerschap van een zoon. Maar toen ze de hersenen onderzochten van vrouwen die nooit zwanger waren geweest vonden ze nog steeds de mannelijke DNA-cellen. De wetenschappers bekeken 3 mogelijke verklaringen:

1. een miskraam
2. een mannelijk deel van een tweeling die is verdwenen in de buik
3. geslachtsgemeenschap

De eerste twee opties zijn van toepassing op een klein percentage vrouwen. Zij zouden de eerder genoemde 63% niet kunnen verklaren. De derde optie is het meest aannemelijk. Het impliceert dat het sperma van elke man waar een vrouw seks mee heeft gehad een levend deel van de vrouw wordt. De vrouwen die werden getest in de studie waren wat ouder: sommigen van hen droegen al voor ruim 50 jaar het levende mannelijke DNA in zich mee.

Vrouwen dragen alleen het DNA van de mannen mee waarvan ze zwanger zijn geraakt van een zoon. Hebben vrouwen geen zoon? Dan is het DNA van de man mogelijk overgedragen, omdat ze een miskraam of abortus hebben gehad. Maar in zeer zeldzame gevallen – maar zo kan het onderzoek niet met duidelijkheid aantonen – komt het mannelijke DNA op een andere manier via geslachtsgemeenschap in het brein van de vrouw terecht.

Bronnen

http://holistik.nl/vrouwen-dna-hersenen-sex/

http://seks.blog.nl/onderzoek/2017/07/15/mannen-laten-met-hun-sperma-altijd-een-stukje-dna-achter-in-de-hersenen-van-hun-minnaressen

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge