Vrouwen kunnen ook buiten seks orgasme beleven

Vrouwen dragen DNA van sperma altijd mee
Mannen willen dat vrouwen orgasme krijgen, omdat ze zich dan meer man voelen

Bron http://artisticdream2894.tumblir.com

Vrouwen hoeven geen seks te hebben om een ​​orgasme te bereiken. In feite hebben ze zelfs helemaal geen genitale stimulatie nodig. Hier zijn vijf manieren waarop vrouwen kunnen ervaren wat wetenschappers ‘niet-genitale’ orgasmen noemen.

1. Sommige vrouwen kunnen zichzelf letterlijk tot een orgasme denken. Deze staan ​​bekend als “beeldspraak orgasmen” omdat ze alleen op basis van mentale beelden voorkomen – geen fysieke stimulatie vereist [1]. Wetenschappers hebben ontdekt dat deze door gedachten geïnduceerde orgasmes niet te onderscheiden zijn van orgasmes als gevolg van masturbatie in termen van hun fysiologische reactie.

2. Sommige vrouwen hebben orgasmen in hun slaap. Nachtelijke orgasmes zijn niet alleen voor mannen – vrouwen kunnen ze ook hebben. In feite toonde Alfred Kinsey’s onderzoek aan dat 37% van de vrouwen die hij ondervroeg, aangaven ten minste één orgasme in hun slaap te hebben gehad vóór [2].

3. Sommige vrouwen hebben orgasmes tijdens het sporten. Kinsey ontdekte ook dat ongeveer 5% van de vrouwen die hij ondervroeg, rapporteerden dat ze een of meer door inspanning geïnduceerde orgasmes hadden [2], maar recentere studies hebben zelfs een groter aantal vrouwen gevonden die dit hebben meegemaakt. Hoewel deze orgasmes vaak “coregasms” worden genoemd, is het niet noodzakelijk waar dat ze alleen tijdens typische sport ‘kernoefeningen’ voorkomen – vrouwen hebben ze ook gerapporteerd tijdens yoga, hardlopen, gewichtheffen, aerobics, enz.

4. “Nipplegasms” zijn ook een ding. Uit onderzoek is gebleken dat sommige vrouwen een orgasme alleen kunnen bereiken met tepelstimulatie [1]. Een plausibele verklaring is afkomstig van hersenscansonderzoeken, waarbij is gebleken dat tepelstimulatie dezelfde hersengebieden activeert als clitorale en vaginale stimulatie.

5. Sommige vrouwen hebben tijdens de bevalling een orgasme ervaren. Door geboorte veroorzaakte orgasmes zijn vaak genoeg gedocumenteerd om hun eigen naam te hebben gekregen: “birthgasms” [1]. De gedachte hier is in feite dat de bevalling veel van dezelfde zenuwen stimuleert die worden gestimuleerd tijdens seksuele activiteit – als zodanig is het logisch dat de bevalling een orgasme kan veroorzaken. Er zijn enkele studies die zelfs melden dat orgasmes daadwerkelijk kunnen helpen bij de bevalling. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt als een manier om weeën te stimuleren, evenals een vorm van natuurlijke pijnverlichting.

* Opmerking: mannen kunnen ook orgasmen ervaren zonder seks te hebben of te masturberen. Er lijken echter verschillen te zijn in de frequentie waarmee de geslachten bepaalde soorten niet-geslachtsorgasmen ervaren.

[1] Komisaruk, B. R., & Whipple, B. (2011). Non-genital orgasms. Sexual and Relationship Therapy26(4), 356-372.

[2] Kinsey, A., Pomeroy, W.B., Martin, C.E., & Gebhard, P. (1953). Sexual behavior in the human female. Philadelphia: Saunders.

Bronnen

https://www.lehmiller.com/blog/2017/7/24/5-ways-women-can-orgasm-that-dont-involve-sex

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge