Vrouwen verlangen vaker naar seks dan mannen denken

Online dating : goede profielomschrijvingen scoren beter
Strenge ouders zorgen voor meer stress later

Victoria_Borodinova (CC0), Pixabay

Volgens een wetenschappelijk onderzoek zouden mannen in lange relaties vaak de zin in seks van hun vrouw onderschatten. Dat menen althans psychologen van de University of Toronto en de University of Western Ontario die drie onderzoeken uitvoerden om tot die conclusie te komen.

En volgens hen hebben die mannen daar ook een goede reden voor. Het ziet ernaar uit dat mannen het libido van hun wederhelft stevig onderschatten. Volgens verschillende studies gaan mannen er in een relatie vaak foutief vanuit dat hun vriendin of vrouw geen seks wil hebben.

Onderzoekers aan de Universiteit of Toronto en de Universiteit of Western Ontario bestudeerden 229 koppels die lieten weten gemiddeld een of twee keer per week seks te hebben. De koppels noteerden gedurende drie weken hun seksuele verwachtingen, en wat de partner verwacht. Daarnaast moesten ze ook noteren hoe tevreden ze in de relatie waren. Na analyse van de antwoorden viel op hoe vaak mannen de seksuele verlangens van hun wederhelft onderschatten. Vrouwen wisten dan weer perfect wanneer hun man zin had in seks. Oneerlijk is het niet echt voor de vrouw, want ze lieten weten erg tevreden te zijn met de relatie op dagen wanneer de partner niet wisten dat ze zin hadden.

Volgens Canadese psychologen verbonden aan de University of Toronto en de University of Western Ontario onderschatten mannen in lange relaties de zin in seks van hun vrouw.

In de eerste studie moesten 44 koppels drie weken lang een dagboek bijhouden over hun verlangen naar seks en ook hun preceptie over de zin van hun partner en tevredenheid in de relatie noteren. In de tweede studie moesten 84 koppels in het labo vertellen over hun verlangens en ook praten over de percepties van hun partner. In de derde studie werden 101 koppels gevraagd opnieuw een dergelijk dagboek bij te houden, maar dit keer moesten ze ook aangeven “hoe gemotiveerd ze elke dag waren om seksuele afwijzing te vermijden”.

Uit alle drie de studies bleek hetzelfde: mannen onderschatten de verlangens van hun partner. Bovendien bleek dat ze vaker wel dan niet de noden van hun vrouw verkeerd interpreteerden. Op dagen dat mannen dachten dat hun partner minder zin had in seks, bleken de vrouwen net meer tevreden te zijn over hun relatie. Vrouwen slaagden er trouwens in veel accurater dan mannen in te schatten of hun partner al dan niet zin had in seks.

Mannen doen beter hun best wanneer hij denkt dat de vrouw niet ingaat op zijn avances. Dit houdt hem scherp omdat we allemaal willen wat we niet kunnen krijgen. Onderzoekers denken bovendien dat de man de ‘goesting’ van de vrouw onderschat omdat hij niet wil afgewezen worden. De oplossing? Beter communiceren.

De psychologen menen dat die onderschatting bij mannen een manier is om seksuele afwijzing uit de weg te gaan. Als iemand nee zegt, ga je je slecht voelen waardoor het makkelijker is ervan uit te gaan dat de partner toch geen zin heeft. Toch is dit geen slecht mechanisme. Deze perceptie zorgt er volgens de psychologen voor dat mannen beter hun best gaan doen om hun partner te verleiden, wat bij de vrouwen net dat gevoel triggert dat ze gelukkig en comfortabel zijn in hun relatie.

 

Bronnen

http://www.zita.be/lifestyle/4048449_vrouwen-willen-vaker-seks-dan-mannen-denken.html?hkey=523381c6d4dd9d488ffedafdd851fe46

http://www.zita.be/nieuws/bizar/4048465_man-weigert-seks-en-sterft.html?hkey=523381c6d4dd9d488ffedafdd851fe46

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160606_02325794

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge