Vrouwen zijn het gelukkigst zonder man en zonder kinderen

Vrouwen gelukkiger bij een lelijke man?
Nummer 5 is de ware?

Engin_Akyurt / Pixabay

Je hebt het misschien wel eens gedacht, maar nu is er wetenschappelijke fundering. Vrouwen zijn gelukkiger zonder man en zonder kinderen. Ze leven zelfs een beetje langer dan hun gehuwde, met kinderen gezegende, seksegenoten.

Paul Dolan, hoogleraar gedragswetenschappen aan de London School of Economics, zegt dat uit de nieuwste gegevens bleek dat de traditionele cijfers niet langer kloppen, niet correleerden met geluk, met name als het gaat om het huwelijk en het opvoeden van kinderen.

“Als je een man bent, is trouwen een goed idee; als je een vrouw bent, doe dat dan niet. ”

“We hebben steeds meer gegevens van longitudinale onderzoeken, dat zijn onderzoeken waarbij dezelfde mensen tientallen jaren worden gevolgd.

“Mannen profiteerden van het huwelijk omdat ze rustiger worden”, zegt Dolan. “Je neemt minder risico’s, je verdient meer geld en je leeft iets langer. Maar dat geldt niet voor vrouwen. De gezondste en gelukkigste subgroep van de bevolking bestaat uit vrouwen die nooit zijn getrouwd of kinderen hebben gekregen.”

“Je krijgt er zoveel voor terug”, zeggen moeders vaak tegen vrouwen die (nog) geen kinderen hebben. Maar wetenschapper Paul Dolan trekt toch een andere conclusie. Volgens hem zijn vrouwen zonder gezin gelukkiger dan vrouwen met een gezin.

Ook leven vrouwen die ongetrouwd zijn en geen kinderen hebben langer dan getrouwde moeders, stelt de expert in geluk.

Paul Dolan, wetenschapper in gedragswetenschappen aan de London School of Economics zei dit tijdens een lezing. Volgens de expert zijn mannen wel gelukkiger in een huwelijk.

De wetenschapper heeft dit onderzocht voor zijn nieuwste boek Happy ever after. Hiervoor vergeleek hij niveaus van geluk tussen ongehuwden, getrouwden, gescheiden mensen en weduwen met elkaar. Wat bleek? De getrouwden waren het gelukkigst, maar alleen als ze antwoordden terwijl hun partner erbij was. Als ze alleen waren en de vragen beantwoordden, bleken ze een stuk minder tevreden met hun leven. Ongehuwden rapporteerden uiteindelijk de minste ellende in hun leven.

Wel hebben ongetrouwde, kinderloze vrouwen het soms moeilijk met verwachtingen vanuit de maatschappij. Als deze vrouwen rond de 40 zijn, zeggen mensen vaak dingen als: “Je komt nog wel een man tegen en dan verandert alles.” Paul: “Maar als ze een man ontmoeten, worden ze juist minder gelukkig en overlijden ze eerder.”

“Er is een soort stigma waar we vanaf moeten. Van alleenstaande vrouwen wordt gezegd dat ze pech heeft en dat ze de ware vast nog wel zal tegenkomen. Niemand zegt ooit dat ze ook het risico loopt de verkeerde tegen het lijf te lopen en haar geluk te verspelen; die haar minder gelukkig en gezond maakt zodat ze eerder sterft. “

“Getrouwde mensen zijn gelukkiger dan andere subgroepen van de bevolking, maar alleen wanneer hun partner in de kamer is wanneer ze worden gevraagd hoe gelukkig ze zijn.

“We hebben in de loop van de tijd goede longitudinale gegevens die dezelfde mensen volgen, maar volgens Dolan kan je beter zeggen: als je een man bent, zou je waarschijnlijk moeten trouwen; als je een vrouw bent, doe dat dan niet. ”

Mannen profiteerden van het huwelijk omdat ze “kalmeerden”, aldus Dikab. “Je neemt minder risico’s, je verdient meer geld op het werk en je leeft iets langer. Aan de andere kant sterven vrouwen die getrouwd zijn eerder dan dan wanneer ze nooit trouwden. De gezondste en gelukkigste subgroep van de bevolking zijn vrouwen die nooit zijn getrouwd of kinderen hebben gekregen.

Dolan’s nieuwste boek, Happy Ever After, citeert bewijs uit de American Time Use Survey (ATUS), waarin niveaus van plezier en ellende vergeleken werden met ongehuwde, getrouwde, gescheiden, gescheiden en verweduwde individuen. Uit de studie bleek dat geluksniveaus gemeld door mensen die getrouwd waren hoger waren dan ongehuwden, maar alleen wanneer hun echtgeno (o) t (e) in de kamer was. Ongehuwde personen rapporteerden lagere niveaus van ellende dan getrouwde personen aan wie werd gevraagd wanneer hun echtgenoot niet aanwezig was.

Andere studies hebben een aantal financiële en gezondheidsvoordelen gemeten voor het feit dat ze gemiddeld voor mannen en vrouwen zijn getrouwd, wat volgens Dolan kan worden toegeschreven aan hogere inkomens en emotionele steun, waardoor getrouwde mensen risico’s kunnen nemen en medische hulp kunnen zoeken.

Dolan zei echter dat mannen meer gezondheidsvoordelen lieten zien door het huwelijk.  De gezondheid van vrouwen werd meestal niet aangetast door het huwelijk.

Ondanks de voordelen van een enkele, kinderloze levensstijl voor vrouwen, zei Dolan dat het bestaande verhaal dat huwelijk en kinderen tekenen van succes waren, betekende dat het stigma ertoe kon leiden dat sommige alleenstaande vrouwen zich ongelukkig voelden.

Bronnen

https://www.libelle.nl/lekker-in-je-vel/vrouwen-gelukkiger-zonder-kinderen-partner/

https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2019/may/25/women-happier-without-children-or-a-spouse-happiness-expert

https://www.msn.com/nl-nl/lifestyle/relaties/gelukswetenschapper-vrouwen-zijn-het-gelukkigst-zonder-man-en-zonder-kinderen/ar-AABVO9E

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge