Water, zand, strand en seks gaan niet goed samen

Redenen waarom vakantie je zin in seks opzweept
Stress is slecht voor je seksleven

Een tijdje terug was festivalseks een hot item. Met de komende vakantie in het

Bron www.flickr.com

vooruitzicht wagen zich wellicht heel wat koppels aan seks op het strand of in het water. Seks in de zee, zwembad of in het mulle zand klinkt heel sensueel maar is het wel veilig om seks te hebben in het water?

Onderzoek van de Universiteit van California Santa Barbara (08/05/2015) vertelt ons alvast van niet. (http://contraception.about.com/od/additionalresources/ss/watersex_7.htm)
Eerst en vooral bevat zeewater, rivier of vijverwater heel wat schadelijke bacteriën die infecties kunnen veroorzaken. Vooral seks in modderig water kan zorgen voor irritatie en besmetting. Voor vrouwen kan dat heel vervelend zijn. Via seks kunnen deze bacteriën in de vagina binnendringen. Ook zout van het zeewater veroorzaakt snel irritatie in de vagina. Water van een zwembad bevat dan weer chemicaliën zoals chloor of andere ontsmettingsmiddelen die de flora van de vagina ernstig kunnen verstoren. Ook bij anale seks kan dit voor mannen en vrouwen ernstige ongemakken veroorzaken zoals infecties of irritaties. Verstoring van het natuurlijke PH gehalte van de vagina kan leiden tot ernstige schimmelinfecties en/of urineleiderontsteking.

Bij het binnendringen van de vagina is het belangrijk dat de vrouw voldoende vochtig is. Wanneer een vrouw opgewonden is, produceert de vagina een natuurlijke lubricatie, zeg maar een smering, die zorgt dat gemeenschap vergemakkelijkt wordt. In tegenstelling tot wat men verwacht, verdwijnt die natuurlijke bevochtiging door het water en die harde schuring kan tot onaangename seks en irritaties leiden. Water glijdt juist niet goed.

Het is ook een misverstand dat water, zeewater of zwembadwater beschermt tegen SOA/HIV of zwangerschap. Het is dus niet zo dat het water de zaadcellen wegspoelt. Zolang er contact is tussen twee partners en sperma en andere lichaamsvloeistoffen uitgewisseld worden, is bevruchting of oplopen van SOA mogelijk. Water geeft zelfs meer risico. Ook de hogere temperatuur van het water van een hot tube of jacuzzi is absoluut geen bescherming tegen zwangerschap of SOA.

Schuren in de vagina zonder natuurlijke bevochtiging kan juist scheurtjes in een condoom veroorzaken. Chloor en latex gaan overigens niet goed samen. Het condoom kan door chemicaliën of zeewater aangetast geraken en daardoor brozer. Het gebruik van glijmiddel is geen oplossing, want die zijn meestal gemaakt op waterbasis en lossen dus onmiddellijk op in het water. Als men glijmiddelen op oliebasis gebruikt, zijn die weer gevaarlijk omdat ze het condoom week maken zodat men ook niet meer veilig is voor SOA of ongewenste zwangerschap. Voor in het water adviseert men meestal glijmiddel dat op siliconen gebaseerd is, maar ook deze zijn niet altijd latex-safe. Controle van de juiste condooms voor in water in combinatie van glijmiddel voor in water is dus wenselijk. (https://en.m.wikipedia.org/wiki/Personal_lubricant)

In bad of onder de douche is ook niet zo’n goed idee. Badolie, bodylotion, douchegel, shampoo, zeep en lotions kunnen de latex van het condoom aantasten.

Bij seks aan het strand loopt men het risico dat zonnebrandolie die op het lichaam gesmeerd is, door de intieme massages, in de vagina terecht komt. Ook zonnebrandolie en condooms zijn een gevaarlijke combinatie. Ook deze olie kan condooms weker maken zodat ze niet meer voldoende beschermen.

Seks in het zand is nog gevaarlijker. Wie zich al geërgerd voelt door zandkorrels tussen de tenen, moet zich het gevoel voorstellen als er bij penetratie zand in de vagina terecht komt. Door de vochtigheid van de vagina, of het niet goed afgedroogd zijn na bezoek aan het water, blijven vaak zandkorrels plakken. Ook hier dreigt het risico op irritatie van de vagina door wrijving maar ook de penis kan door het schuren van de zandkorrels beschadigd worden. En dan denken we nog niet aan het nog grotere risico op beschadiging van een condoom door het schuren van de zandkorrels.

Als je veilig wil vrijen en een condoom wil gebruiken om bijvoorbeeld beschermd te zijn tegen SOA, loop je in woelig water het risico dat het condoom niet goed houdt en gaat afrollen door de impact van het water en de stroming. Een condoom omdoen in het water is immers een hachelijke onderneming. Het condoom kan vol water geraken en daarom niet meer goed vastzitten. Als je het kwijt geraakt in het water, moet je trouwens terug, dus neem zeker altijd een reserve mee.

Ga dus niet water- of strandseksen met een one-night stand, maar alleen met een vaste partner, als jullie er allebei zeker van zijn geen SOA te hebben en je iets anders gebruikt om niet zwanger te worden.

En dan spreken we nog niet over de andere risico’s. Als je je zwemkleren uitdoet in het water en onvoorzichtig bent, kan je die kleren ook kwijt geraken. Het is niet leuk om in je blootje uit het water te moeten komen terwijl je zwemkleding ergens ronddrijft terwijl er nog andere strandgangers zijn.

Als je in te diep water gaat en geen grond meer onder de voeten hebt, kan je in het vuur van de hevige liefde, letterlijk de pedalen kwijt geraken, afdrijven en in onvoorspelbare golven of draaikolken terecht komen. Je moet dus ook tijdens seks in het water ogen en oren open houden en je eigen veiligheid bewaken.

Vrijen mag niet op elk strand of in elke duin. Betrapt worden op seks op openbare plaatsen is openbare zedenschennis en kan zware boetes opleveren.

Wie lang met de poep bloot ligt in de zon tijdens de seks, loopt het risico op die plekken erge zonnebrand op te lopen, aangezien men meestal daar niet ingesmeerd is.

Er bestaan wel ook misverstanden over vrijen in het water. Zo beweren sommigen dat bij vrijen in het water de penis vacuüm trekt. Een Italiaans koppel zou in het ziekenhuis beland zijn omdat de man ‘vastgezogen’ zat in zijn partner. Dit is onzin.

De zomer betekent goed nieuws voor wie juist kinderen wil? Spermacellen zouden in de zomer sneller zwemmen, met name in de maanden juli en augustus, zo bleek uit onderzoek van het Universitaire ziekenhuis van Parma, Italië onder 5188 mannen met vruchtbaarheidsproblemen. Het klopt dat de mannen in de zomer meer vruchtbaar waren, maar het was eerder een gevolg van de levensstijl en de verhoogde seksuele activiteit tijdens de zomer, dan het effect van de zomer op zich.

Van de andere kant, produceren mannen bij grotere warmte wel minder zaadcellen. Als man te lang in de zon liggen is dus zeker niet goed als je kinderen wil maar bewust zonnebaden als anticonceptiemiddel om onvruchtbaar te worden is onzin. Ook enkele spermacellen kunnen al voldoende zijn om iemand zwanger te maken. (http://www.telegraph.co.uk/men/active/mens-health/11685568/Male-fertility-hard-facts-vs-flaccid-myths.html)

De zomer en het vele bloot is een heerlijke tijd voor sensualiteit en liefde, om opgewonden te geraken en seks te hebben. Gebruik het water en het zand om te liefkozen en in de juiste sfeer te komen, maar ga dan verder tussen de veilige lakens op een sensuele plek.

Gerard Gielen

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge