Wiskundigen hebben betere seks

Drie orgasmes per week betekent langer leven ?
Hebben mensen in de zomer meer zin in seks?

Photo by Dainis Graveris

Ben je goed in vermenigvuldigen? Dan lukt het vaak tussen de lakens ook prima, zo blijkt uit Brits onderzoek onder gepensioneerden.

De oudjes met een beter wiskundig inzicht bleken vaker hun financiële zaken goed op orde te hebben. Bovendien bleken de pensionado’s daarnaast ook vaker seksueel actief te zijn, zo vonden de onderzoekers.

“Er zijn twee mogelijkheden,” legde onderzoeker Urzi Brancati van het UK National Retirement Income Summit uit. “De eerste is dat hogere cognitieve vaardigheden betekenen dat ze actiever zijn en beter van het leven kunnen genieten of misschien is het een soort aangeboren eigenschap, het zou een karaktereigenschap kunnen zijn – nieuwsgierigheid, open staan voor ervaringen. Volgens mij moeten hebben we een stuk meer onderzoek nodig om erachter te komen wat er hier precies aan de hand is.”

164391_962_1170889739211-tweeboekenWiskunde is glijmiddel

In zijn nieuwe boek Elke drie seconden legt professor Jean Paul Van Bendegem ongeziene en ongehoorde verbanden tussen wiskunde, seks en relaties. ‘Als iemand mij vraagt of er een strategie is om de beste partner te vinden, dan is mijn antwoord: ja.’

Volgens hem is er een duidelijk verband tussen wiskunde en het hebben van seks, maar of een wiskundige ook betere seks heeft, is niet duidelijk uit zijn boek, maar wellicht kunnen we het aan de auteur als wiskundige zelf vragen.

Bronnen

http://www.standaard.be/cnt/dmf20140514_01106266

http://www.metronieuws.nl/xl/2016/06/wiskundeknobbel-dan-ook-goed-in-bed

http://www.laatste-nieuws-online.eu/artikel/wiskundeknobbel-dan-ook-goed-in-bed/1407578

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge