Zweedse regering maakt zich zorgen: inwoners hebben minder zin in seks

Jonge mensen vinden eten net zo belangrijk als seks
'Millennial vrouwen beginnen later met seks'

Zweden staan gekend als een vrijgevochten volk op seksueel vlak maar nu maakt de

Bron Marvin Meyer www.unsplash.com

Zweedse regering zich toch zorgen over het seksleven van haar burgers nadat er verschillende berichten zijn geweest dat zij minder seks zouden hebben. Daarom zal de overheid een onderzoek instellen naar het seksleven van haar inwoners.

Politiek en seks: het is een vreemde combinatie. Maar dat de inwoners van Zweden te weinig seks zouden hebben, is écht een nationaal probleem. Tenminste, dat vindt de Zweedse minister van Volksgezondheid. Wat hem betreft mogen de Zweden vaker de liefde bedrijven.

‘Doe het voor Denemarken‘ en ‘Als je grootouders wilt worden, stuur je kinderen opvakantie‘. Twee slogans waarmee het Scandinavische land het aantal inwoners op te krikken.

Maar bij buurland Zweden gaat de staatsbemoeienis nog een tandje verder. De minister van Gezondheidszorg doet onderzoek naar het seksleven van zijn landgenoten.

Het is algemeen bekend dat het met het seksleven van zijn landgenoten maar zo-zo is en deze Gabriel Wikström wil weten waarom. ”Seks heeft invloed op de gezondheid. We moeten dus niet alleen maar praten over bijvoorbeeld geslachtsziekten, maar ook over de positieve en lustige aspecten van seks”, schrijft hij op de website van zijn ministerie.

“Als stress en gezondheidsproblemen het seksleven van Zweden beïnvloeden, dan is dat ook een politiek probleem”, verklaart Wikström zich nader in de krant Dagens Nyheter.

Het is 20 jaar geleden dat er voor het laatste een grootschalige studie werd gedaan naar het seksleven van de Zweden. Dit onderzoek moet in 2019 zijn afgerond. Wikström heeft al eens gezegd dat Zweden meer seks zouden moeten hebben. Zo reageerde hij op Twitter op een man die klaagde over het luidruchtige liefdesleven van zijn buren, dat hij blij moest zijn voor hen. “Het is goed voor hun welzijn en goed voor hun gezondheid.”

In 2013 ondervroeg Aftonbladet nog 3.000 Zweden over hun seksleven. Daaruit bleek dat de bevolking, die nochtans bekendstaat voor haar liberale opvattingen over seks, minder de liefde bedrijft dan vroeger.

‘Het is belangrijk om uit te zoeken of dat ook echt het geval is, en indien het klopt, wat de oorzaak is’, verklaarde minister van Volksgezondheid Gabriel Wikström

‘Het seksuele leven van mensen heeft een grote invloed op hun gezondheid’, wees Wikström op het belang van het onderzoek. ‘We gaan dus niet enkel vragen naar bijvoorbeeld geslachtsziektes, maar ook naar de positieve en bevredigende kant van seks.’

Bovendien vindt Wikström dat er te veel nadruk wordt gelegd op de nare kanten van seks, zoals geslachtsziektes of verkrachtingen. ‘Seks kan juist ook heel fijn zijn’, vindt de ‘pas’ 31-jarige minister.

Hier nog enkele filmpjes om de Deense bevolking aan te sporen tot meer seks. Een Deens reisbureau begon daarom een campagne met als slogan: Doe het voor Denemarken. Als stelletjes vaker op vakantie zouden gaan, zouden er vaker baby’s worden geboren, was het idee


 

 

Bronnen
http://m.gva.be/cnt/dmf20160731_02405861/zweedse-regering-maakt-zich-zorgen-inwoners-hebben-minder-zin-in-seks

http://seks.blog.nl/algemeen/2016/07/30/zweedse-minister-wil-weten-waarom-zijn-landgenoten-zo-weinig-neuken

http://www.standaard.be/cnt/dmf20160729_02404559

http://www.sevendays.nl/lifestyle-nieuws-raar/zweedse-minister-heb-eens-meer-seks

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge