Antiverkrachtingsondergoed?

Veel sekspartners gehad hebben maakt je onaantrekkelijk
Sexting al op jonge leeftijd

De ontwikkelaars van deze slip hebben geprobeerd om een anti verkrachting ondergoed te ontwikkelen die zowel comfortabel zit en optimale veiligheid geeft, zodat je gewoon al de activiteiten kan doen die je wil doen. De anti verkrachting ondergoed kan je niet met een mes, schaar of ander scherp voorwerp kapot krijgen. Daarnaast kan het ook niet kapot getrokken worden.

Een vrouw die deze slip draagt, zou niet meer verkracht kunnen worden. Je kunt via een ingenieus systeem de bovenste rand van de slip zodanig aanhalen dat de slip niet meer uitgetrokken kan worden. Ook de pijpen langs de benen zijn strak bevestigd. Eenmaal de aanpassingen doorgevoerd kan de stof van de anti verkrachting ondergoed bij de beenopeningen niet meer naar boven, beneden, links of rechts verschoven worden. Om de taille heen zit nog een extra beveiliging, een speciaal slot. Dit slot kan alleen door de drager geopend worden en de drager kan haar eigen combinatie kiezen. (Er zijn 132 combinatie mogelijkheden mogelijk!)

AR creatie Wear is bedoeld om dragers het gevoel van veiligheid te geven tijdens het joggen, bij het uitgaan of andere wat men noemt riskante omgeving waar risico op aanranding dreigt. Het project is opgestart met crowdfunding en de slip zou nu op de Amerikaanse markt komen.
Het project werd opgericht door twee in New York gevestigde jonge vrouwen met de naam Ruth en Yuval, die zeggen dat ze  jaren van onderzoek verricht hebben  vóór de lancering van hun Indiegogo slip.

Ze geven op hun site toe dat “slechts door bewustmaking en onderwijs, alsmede het brengen van verkrachters voor de rechter’ we uiteindelijk kunnen  bewerkstelligen dat verkrachting ophoudt te bestaan. i

Sommigen zullen het een knappe uitvinding vinden, maar een kritische lezer zal opmerken dat het niet aan de vrouwen (of mannen) is om ondergoed te dragen dat beschermt tegen verkrachting, maar dat juist mannen en vrouwen opgevoed moet worden met het idee dat verkrachting absoluut niet kan.

Misschien geeft dit ondergoed wel het verkeerde signaal dat vrouwen zich moeten beschermen tegen ongewenst seksueel gedrag, terwijl het juist omgekeerd zou moeten zijn.

De slip doet denken aan een kuisheidsgordel uit de Middeleeuwen. Het feit dat de slip niet makkelijk uit te trekken is, brengt ook wellicht heel wat hinder aan de vrouw. Wat moet ze doen als ze dringend naar het toilet moet of welke moeite is er om ‘s morgens of ‘s avonds de kleren aan en uit te trekken.  Een slip die heel erg langs de je buik spant, lijkt ook niet aangenaam om te dragen, bijvoorbeeld als je wil gaan zitten.

De meningen zijn verdeeld over de AR-Wear (Anti Rape Wear) Sommige vinden het een goed idee, omdat vrouwen zich dan veiliger gaan voelen op straat. Daarnaast zijn er slachtoffers die juist AR – Wear wel willen kopen. Zij hebben helaas deze vreselijke ervaring al een keer moeten meemaken en voelen zich een stuk veiliger en zekerder als zij een anti verkrachting ondergoed dragen.

Andere vinden het belachelijk, omdat het gevolg nu wordt aangepakt en niet de oorzaak. Zij vinden juist dat de verkrachters moeten worden aanpakt en niet de slachtoffers van aanranding en verkrachting. Zij zien liever de cijfers dalen van seksueel geweld. De ontwikkelaars van de anti verkrachting ondergoed hebben om dit moment 50.000 dollar in verzameld. De tegenhangers begrijpen niet waarom er geen fonds wordt opgericht en zoveel geld wordt gestort (in dit geval 50.000 dollar) om meer verkrachters achter tralies te krijgen.

Een laatste bedenking is wellicht van hygiënische aard. Normaal gezien moet je dagelijks of op zijn minst regelmatig je ondergoed verversen. Je zult dus een hele stapel van dit ondergoed moeten aankopen.

Kortom bescherming tegen verkrachting is onzin. Preventie en weerbaar maken van slachtoffers en strenge straffen van daders is een beter alternatief.

Ondertussen zijn er ook al varianten op het ondergoed op de markt, waaronder een looplegging waarin de antiverkrachtingstechnologie ingebouwd zit.

In Afghanistan worden vrouwen gestraft als ze verkracht worden. Maar ook de westerse wereld leeft nog in een cultuur van victim blaming als het om verkrachtingen gaat, hetzij in mindere mate. Hoe vaak hoor je niet dat een meisje niet had moeten drinken, geen kort rokje aan had moeten doen, niet in haar eentje door het donkere park had moeten lopen?

Het anti-verkrachtingsondergoed past hier perfect bij. Meisjes wordt geleerd dat ze voorzichtig moeten zijn en voorzorgsmaatregelen moeten nemen, in plaats van dat we jongens leren dat ze respect moeten hebben voor vrouwen en ze niet moeten verkrachten. Als een meisje niet ‘voorzichtig’ is of een uitdagende outfit draagt, zou het haar eigen schuld zijn en zou ze er zelf om vragen. Zou een rechter dan niet kunnen vinden dat een verkrachting het de eigen schuld is van het slachtoffer, omdat ze het anti-verkrachtingsondergoed niet droeg?

De kleding van slachtoffers is bizar genoeg vaker onderwerp van debat in de rechtszaal. In Australië werd een verkrachter al vrijgesproken omdat het slachtoffer skinny jeans droeg, en de mannelijke rechter twijfelde of de verdachte de strakke broek wel in zijn eentje bij het slachtoffer had kunnen uittrekken. Maar ieder kledingstuk kan met kracht of bedreiging worden uitgetrokken (zelfs het anti-verkrachtingsondergoed, bijvoorbeeld onder dreiging met een pistool), en de kleding van een slachtoffer zou niet relevant moeten zijn in de strafzaak. Al draagt iemand nog zo’n uitdagende outfit, dat wil dan nog niet zeggen dat ze om verkrachting zou vragen.

Terug naar het anti-verkrachtingsondergoed. Er zijn nog meer dingen mis mee: zo worden er veel potentiële verkrachtingsslachtoffers uitgesloten met dit product. Ook mannen, mensen met overgewicht en kinderen worden verkracht. En what about al het seksuele geweld waarvoor je het ondergoed niet uit hoeft te doen?
Verder claimt het product dat het veiligheid biedt ‘bij een avondje uit’, terwijl de meeste verkrachtingen in de huiselijke sfeer plaatsvinden. In Amerika wordt bijvoorbeeld tweederde van de verkrachtingen gepleegd door een bekende van het slachtoffer. Het stereotype beeld van een enge man die uit een bosje springt klopt niet: als meisje zou je meer te vrezen kunnen hebben van je oom, je collega of zelfs je partner. Zou je dan altijd je anti-verkrachtingsondergoed moeten dragen?

Het idee om vrouwen te beschermen is goed, maar als we een soort moderne kuisheidsgordel nodig hebben om verkrachting te voorkomen, zitten we wat betreft de seksuele rechten van vrouwen nog steeds in de middeleeuwen. Het zou beter zijn als we mensen zouden leren om niet meer te verkrachten, in plaats van dat we mensen leren hoe je een verkrachting voorkomt, en de ‘eigen schuld’-kaart spelen als ze toch worden verkracht.

Elektrische schokken

Studenten in India gaan nog een stap verder.  India is berucht vanwege seksueel geweld tegen vrouwen. Er waren meermaals opstanden een studente overleed aan de gevolgen van een brute groepsverkrachting. Toch heeft de internationale verontwaardiging de verkrachtingen niet doen stoppen. Studenten bouwkunde hebben nu een oplossing bedacht: anti-verkrachtingsondergoed. Dit meldt Times of India. Het apparaat, dat de naam ‘Society Harnessing Equipment (SHE)’ draagt, geeft een aanvaller tot 82 elektrische schokken van 3.800 kV. De binnenkant van het ondergoed is geïsoleerd met een speciaal materiaal dat moet voorkomen dat het slachtoffer zelf schokken krijgt.

Als het ondergoed wordt geactiveerd, worden de politie en bijvoorbeeld de ouders van het slachtoffer meteen op de hoogte gesteld.

Het apparaat beschikt over mobiele telefonie-apparatuur en gps zodat politie en familie een sms krijgen en de locatie van het slachtoffer kunnen achterhalen als ze wordt aangevallen, zeggen de studenten van de prestigieuze technische univeriteit SRM in Chennai. Ze werken samen met het National Institute of Fashion Technology (NIFT) om de juiste wasbare stof te vinden.

‘Het duurt veel te lang voordat Wetgevers met rechtvaardige wetten komen, en zelfs al die wetten er komen, betekent het niet dat vrouwen daarna veilig zijn’, zeggen de ontwikkelaars Niladri Basu, Manisha Mohan en Rimpi Tripathy. ‘Daarom hebben we een zelfverdedigingsmanier bedacht die vrouwen moet beschermen tegen mannen die ze lastigvallen’.

 

Bronnen

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2488977/Controversial-new-anti-rape-underwear-VPL-free-rip-proof-ties–But-critics-say-designers-exploiting-womens-fear.html

https://www.indiegogo.com/projects/ar-wear-confidence-protection-that-can-be-worn#/

https://www.fiatjustitia.nl/artikel/anti-verkrachtingsondergoed-is-niet-de-oplossing/

http://zelfverdedigingvoorvrouwen.nl/anti-verkrachting-ondergoed-ontwikkeling/

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3421656/2013/04/07/Studenten-India-ontwikkelen-anti-verkrachtingsondergoed.dhtml

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge