Golf van seksueel geweld van jonge migranten overspoelt Duitse zwembaden

Vele jongeren denken dat porno echt is.
De schokkende reden waarom Duitse meisjes aanrandingen verzwijgen

Image by pixabay.com


Zomer of geen zomer: het badseizoen is begonnen. Maar een steeds groter wordend probleem kan het plonsplezier van vrouwen, meisjes en zelfs kinderen bederven.

De Duitse krant Bild kon de hand leggen op een interne mail van de politie waarin wordt gewag gemaakt van een “enorme toename” van seksueel geweld in zwembaden terwijl de daders moeilijk te identificeren zijn.

In zwembaden in verschillende Duitse steden hebben zich al incidenten voorgedaan. De politie van Düsseldorf slaat nu alarm in een mailwisseling waarvan de autoriteiten ondertussen bevestigd hebben dat ze authentiek is.

Bild komt met het bericht naar buiten exact zes maanden na de massa-aanrandingen in Keulen tijdens oudejaarsnacht. Sindsdien zijn dergelijke seksuele getinte misdaden alleen maar toegenomen. Het seizoen van de openluchtzwembaden is bij onze oosterburen in volle gang. De bewuste mail kwam er half juni na een meeting van de cel zedendelicten in Düsseldorf tijdens dewelke de onrustwekkende trend werd besproken.

“Het is duidelijk dat seksuele delicten gigantisch zijn toegenomen”, klinkt het. “In het bijzonder gaat het om seksueel misbruik ten aanzien van zeer jonge meisjes en kinderen in zwembaden.” De daders zijn voor het merendeel jeugdige migranten”, citeert Bild uit de mail. Cijfers worden echter niet genoemd.

Het gaat daarbij om het omsingelen van het slachtoffer waarna er wordt betast en zelfs verkracht. Het feit dat de daders steeds in groep opereren, maakt het voor de politie erg moeilijk om ze te identificeren. Vandaar dat een protocol werd opgesteld en verspreid om de identificatie te vergemakkelijken.

De politie van Oberhausen pakte in maart acht asielzoekers uit Syrië en Tadzjikistan op. Zij hadden drie meisjes tussen 11 en 14 jaar aangerand. In Norderstedt nabij Hamburg werd een 14-jarig meisje door twee vluchtelingen uit Afghanistan misbruikt.

Veel steden waaronder München en Berlijn hebben posters in verschillende talen omhoog gehangen die nieuwkomers moeten wijzen op de gebruiken in de westerse badcultuur.

Terecht toont iedereen zich verontwaardigd over het seksueel geweld en grensoverschrijdende gedrag tegen vrouwen op oudejaarsnacht in Keulen oordeelt dan weer Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Het regent reacties met voorstellen voor aanpak en preventie. De feiten in Keulen moeten in alle eerlijkheid en openheid worden onderzocht en veroordeeld: al wie de wet overtrad, moet correct worden gestraft, ongeacht wie de daders zijn. Daarvoor zijn transparante en goed functionerende ordediensten nodig.

Wat ze niet willen, is dat dit geweld wordt herleid tot één cultuur, een cultuur die zogenaamd eigen is aan asielzoekers (en nieuwkomers in het algemeen), en die ‘ons’ vreemd zou zijn. Dat verhaal klopt niet. En het stigmatiseert hele groepen mensen.

Seksueel geweld op vrouwen is niet iets van elders, het is in elke samenleving een wijdverspreid probleem. De Belgische cijfers liegen er niet om: dagelijks melden 8 vrouwen een verkrachting. Wie weet dat zo’n 90 procent van de slachtoffers een feit niet eens meldt, komt uit op de ontstellende rekensom van zo’n 80 verkrachtingen per dag. In 2014 registreerde ons land bijna 40.000 klachten voor partnergeweld.

Bronnen

http://www.hln.be/hln/nl/34662/Vluchtelingencrisis/article/detail/2787176/2016/07/04/Uitgelekte-mail-Duitse-politie-golf-van-seksueel-geweld-overspoelt-zwembaden.dhtml

http://www.demorgen.be/buitenland/uitgelekte-mail-duitse-politie-golf-van-seksueel-geweld-overspoelt-zwembaden-b24fb7e0/

https://www.demorgen.be/opinie/seksueel-geweld-mag-niet-herleid-worden-naar-een-cultuur-die-zogenaamd-eigen-is-aan-asielzoekers-b89ada66/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge