Meer ouderen slachtoffers van datingsites

Wat wil de single vrouw?
Mannen in stabiele relatie onderdrukken hun verleidingsreacties op vruchtbare vrouw

Van de slachtoffers van datingfraude is 80 tot 90 procent ouder dan 50 jaar. De oudere

Photo by Matthew Bennett

zoekers naar een partner worden door criminelen met slimme trucs geld afhandig gemaakt.

Volgens de Fraudehelpdesk was er vorig jaar met datingfraude 8,1 miljoen euro gemoeid. Waarschijnlijk gaat het hier maar om het topje van de ijsberg, omdat de slachtoffers zich schamen voor het feit dat ze er in getrapt zijn. Vanwege een aantal uitschieters, raakten de slachtoffers in 2012 gemiddeld €145.000 per persoon kwijt. Het zijn niet alleen eenvoudige mensen die dit overkomt. Ook universitair geschoolden trappen in de trucs van de criminelen.

De slachtoffers zijn veelal vrouw en zoekende naar een nieuwe relatie. De criminelen knutselen met foto’s en informatie van internet een profiel in elkaar en brengen de slachtoffers vervolgens het hoofd op hol. Op het moment dat er een afspraak gepland is, blijkt er net een ongeluk gebeurd in het buitenland. Er volgt een verzoek om een bedrag, bijvoorbeeld €500, over te maken, zodat  de beoogde partner toch op de afspraak kan verschijnen. Van daaruit gaat het steeds verder, met steeds grotere bedragen.

Ouderen kunnen net zo verliefd worden als jongeren. Ouderen zijn net zo gemakkelijk te manipuleren als jongeren. Daarom moeten zij zich net als jongeren realiseren dat liefde blind maakt, als er al sprake is van liefde en niet van bedrog.

Bronnen

https://www.plusonline.nl/mensen-meningen/ouderen-slachtoffer-datingsites

http://www.proudtobesenior

https://www.theguardian.com/society/2015/feb/18/older-people-ageing-myths-busted

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge