Misbruik minderjarige meisjes in Engeland

Ik ben van mij leert jongeren over seksuele grenzen en wensen
#MeToo Over seks, macht en verandering

Volgens de Sunday Mirror zijn wellicht meer dan duizend jonge meisjes de voorbije veertig jaar het slachtoffer geworden van ‘seksbendes’ in de Engelse stad Telford.

Bron www.rgbstock.com

De Sunday Mirror onderzocht anderhalf jaar ‘sex rings’ in Telford, een stad van zo’n 170.000 inwoners in Engeland. De stad was al eerder in opspraak gekomen wegens seksueel misbruik door seksbendes.

De voorbije jaren werden in Groot-Brittannië al verschillende netwerken opgerold van mannen die jonge meisjes ‘groomen’ om hen te misbruiken voor prostitutie.

De verkrachting van kwetsbare jonge meisjes in de stad – Telford – ging 40 jaar schokkend door, onthult de Sunday Mirror.

Maar liefst 1.000 kinderen hadden sinds de jaren tachtig geleden onder de genadeloze handen van perverts en folteraars in Telford.

Meisjes van 11 jaar oud werden uit hun familie gelokt om gedrogeerd, geslagen en verkracht te worden.Drie slachtoffers werden gedood en twee anderen stierven in tragedies die verband hielden met het schandaal.

Specialist kindermishandeling advocaat Dino Nocivelli, van Bolt Burdon Kemp, zei: “Deze kinderen werden behandeld als seksuele goederen door mannen die verachtelijke daden van misbruik hebben toegebracht. De overlevenden verdienen een onderzoek, ze moeten weten hoe het mogelijk is dat het misbruik zo lang heeft plaatsgevonden en waarom zoveel daders nooit voor het gerecht zijn gebracht.”

De onderzoekers hadden 12 slachtoffers gesproken. Ze beschuldigden meer dan 70 misbruikers en beweerden dat gewelddadige verkrachtingen nog maar maanden geleden plaatsvonden.

Meestal  kwamen politie en de sociale diensten pas in actie nadat waarschuwingen en klachten jarenlang genegeerd waren. De slachtoffers werden gezien als ‘gewone’ prostituees. De daders waren vaak van Pakistaanse afkomst en de politiediensten wilden de Pakistaanse gemeenschap niet stigmatiseren.

In Telford werden, tussen 2011 en 2013, zeven mannen veroordeeld omdat ze tussen 2007 en 2009 jonge meisjes hadden verkracht en misbruikt.

Volgens de Mirror heeft die operatie echter maar het topje van de ijsberg blootgelegd. Er zouden veel meer mannen bij de ‘sex rings’ betrokken zijn, en er zouden veel meer slachtoffers zijn dan tot nog toe werd gedacht.

De leiders van de politie en de lokale autoriteiten vertelden dat alle meldingen van uitbuiting van kinderen en seks ‘buitengewoon serieus’ waren.

Martin Evans, Assistant Chief Constable voor West Mercia Police, zei: “Het aanpakken van dergelijke gruwelijke overtredingen is de belangrijkste prioriteit voor de politie in Telford en we hebben niet alleen het aantal officieren verhoogd om dit soort overtredingen aan te pakken, maar gebruiken al onze beschikbare middelen en technologie om iedereen te vervolgen die seksueel beledigt jegens kinderen.

“Operation Chalice in 2013 was een van de eerste nationale complexe kritische onderzoeken naar seksueel misbruik. Het was gericht op historische misdaden in Telford en Wrekin en resulteerde uiteindelijk in zeven mannen die voor een totaal van 49 jaar werden gedetineerd.

“In de daaropvolgende jaren hebben we ons voortdurend op dit gebied gericht, terwijl we nauw samenwerken met onze gemeenschappen om ervoor te zorgen dat er vertrouwen is in het melden van zaken waar mensen zich bewust van worden.”

Een woordvoerder van Telford en Wrekin Council vertelde “Kinder seksuele uitbuiting (CSE) is een gemene, kwaadaardige misdaad. Het is een probleem in heel Groot-Brittannië en dat is al lange tijd bezig.

Bronnen

https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/britains-worst-ever-child-grooming-12165527

http://www.standaard.be/cnt/dmf20180311_03402498

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge