Mobiele telefoon verstoort seksleven

Tamponspel moet menstruatie bespreekbaar maken
Aspirine tegen liefdesverdriet

stevepb / Pixabay

Een grote meerderheid van de Nederlandse mannen en vrouwen hekelt het afgaan van een telefoon tijdens het vrijen. Dit blijkt uit een uitgebreid onderzoek van onderzoeksbureau Leeuwarden in opdracht van de datingsite www.sexcontactmarkt.nl. In totaal werden meer dan tweeduizend mannen en vrouwen in een relatie ondervraagd over hun seksleven. De mobiele telefoon blijkt uit het onderzoek één van de grootste afleidingen tijdens de geslachtsdaad. Ook afleiding door kinderen of huisgenoten kan voor belemmering zorgen.

Afleiding door telefoon
Meer dan 75% van de ondervraagden geeft aan wel eens te zijn gestoord door een mobiele telefoon tijdens het vrijen. Een langdurige beltoon blijkt de grootste vorm van afleiding maar ook notificaties van applicaties als twitter, facebook en whatsapp wekken irritaties op. Maar liefst 19% van de ondervraagde mannen geeft aan de telefoon op te nemen tijdens de seks. Bij de vrouwen ligt dit percentage met 17% iets lager. In de meeste gevallen zorgt het opnemen van de telefoon voor een abrupt einde van de romantiek.


Minder aandacht voor de partner
Onze smartphone blijkt niet alleen voor afleiding te zorgen tijdens het vrijen. De resultaten van het onderzoek geven aan dat ook voor en na het slapen veel aandacht verloren gaat aan de telefoon. 20% van de deelnemers van het onderzoek geeft aan voor of na het slapen minimaal een kwartier in de weer te zijn met een telefoon. Pim Verhorst, onderzoeker bij onderzoeksbureau Leeuwarden, heeft wel een verklaring voor deze cijfers. “De sociale druk van deze tijd zorgt er voor dat je absoluut niets wilt missen. Alle ongelezen mails moeten worden weggewerkt en de laatste updates op Facebook en Twitter mogen we niet mislopen.”

“Het is te eenvoudig om te veronderstellen dat we zonder telefoon en huisgenoten gegarandeerd een beter seksleven zouden hebben, maar de cijfers geven wel aan dat afleiding een negatief effect heeft op onze gemoedstoestand tussen de lakens.” aldus het onderzoeksteam.

Ook de slaap wordt verstoord.  Een op de drie Nederlanders vindt dat hun seksleven erop achteruit is gegaan sinds de komst van smartphones en tablets. 60% neemt de telefoon mee naar bed, de helft daarvan zelfs dagelijks.

Dat blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond onder bijna 3000 Nederlanders.
Digitaalvrije avond

Mensen hebben het gevoel dat apparaten hun leven beheerst, vertelt seksuologe Bianca van Moorst aan De Telegraaf. Zij zag hetzelfde gebeuren toen iedereen een televisie in de slaapkamer kreeg. Volgens Van Moorst kan een ‘digitaalvrije avond’ uitkomst bieden.

Bronnen

https://www.nuon.com/nieuws/nieuws/2015/nuon-onderzoek-liefdesleven-vaak-dupe-van-tablets-en-smartphones/

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/bytheway/smartphone-aan-seksleven-uit

https://radar.avrotros.nl/nieuws/detail/seksleven-en-nachtrust-verpest-door-smartphone/

https://sexcontactmarkt.nl/nieuws/mobiele-telefoon-verstoort-seksleven/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge