‘Penisstoelen’ moeten seksueel misbruik van vrouwen in metro tegengaan

Attitudes tegenover seksueel grensoverschrijdend gedrag met mannelijke slachtoffers en vrouwelijke daders
Seksstaking of seksboycot : seks als wapen bij vrouwen en mannen

Helaas leven we in een tijd waar vrouwen nog altijd slachtoffer worden van seksueel

Image by http://www.12minutos.com/5cce0f15dff82/ponen-asiento-con-un-pene-en-el-ultimo-vagon-y-es-un-exito.html

grensoverschrijdend gedrag, zoals lastig vallen, seksistische opmerkingen krijgen, aangeraakt worden, tot verkrachtingen toe.  Het is moeilijk mannen te wijzen op die ongelijkheid en ook moeilijk om aan mannen duidelijk te maken wat het betekent altijd slachtoffer van seksuele intimidatie te moeten zijn.

In Mexico stad heeft men in de metro hiervoor een oplossing bedacht. M. Hier hebben ze namelijk een heuse penisstoel ontwikkeld in de metro. De stoel moet het seksueel misbruik van vrouwen tegengaan.

De klachten over seksueel misbruik van vrouwen op het openbaar vervoer in Mexico-Stad swingen de pan uit en dus hebben de lokale autoriteiten er een opvallende actie gelanceerd.

De metro in Mexico-Stad heeft een speciale stoel voor mannen in de rijtuigen. De stoel met blote bast en penis moet het dagelijkse seksueel misbruik van vrouwen in het openbaar vervoer in de stad benadrukken. Deze ongebruikelijke zitplaats heeft tot doel om mannen zich net zo ongemakkelijk te laten voelen als de vrouwen.

Op een bordje naast de stoel staat te lezen dat de zitplaats enkel voor mannen bedoeld is: “Het is misschien ongemakkelijk om hier te zitten, maar dat is niets in vergelijking met het seksueel misbruik dat vrouwen dagelijks moeten ondergaan”. Bij de campagne werd ook een video uitgebracht, die laat zien hoe de mannelijke reizigers geen idee hebben hoe ze zich moeten gedragen als ze de stoel zien.

 

Bronnen

http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/3116106/2017/03/28/Penisstoelen-moeten-seksueel-misbruik-van-vrouwen-in-metro-tegengaan.dhtml

http://www.ad.nl/buitenland/penisstoel-in-mexicaanse-metro-tegen-seksueel-misbruik-vrouwen~aaaa61b8/

https://www.powned.tv/artikel/peniszitten-in-mexicaanse-metro

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge