Plakstrip om verkrachtingen te bestrijden

Pijnlijke seks tijdens de menopauze
Genitale opwinding en seksueel opgewonden zijn

Photo http://houses-carrot.gq/b740239.php

Het Massachusetts Institute of Technology (MIT) in de Verenigde Staten ontwierp een revolutionaire sensor  die aanrandingen zou kunnen helpen voorkomen. Het prototype is een soort van strip met ingebouwde sensor.

Door deze unieke sensor van het Massachusetts Institute of Technology (beter bekend als MIT) zou aanranding voortaan verleden tijden moeten zijn. Dit prototype is een soort ingebouwde strip met een hoogalerte sensor. Huiselijk geweld is nogal een ding in de Verenigde Staten: iedere twee minuten wordt er iemand aangerand en elke 16 uur wordt een vrouw vermoordt door een partner of ex-partner.

De kennis van deze feiten vormt nu de basis voor een nieuwe zelfklevende strip die werd ontworpen om deze types van geweld tegen te gaan.

Met behulp van een sensor die is verbonden met een app op de smartphone van de gebruiker, hoopt men dat de strip hier nu een einde aan zal maken.

De kleefstrip kan op elke variant van bh aan de binnenkant worden bevestigd, en dankzij kleefmiddel blijft deze goed op zijn plaats zitten.

De kleefstrook kan worden vastgemaakt aan beha’s of ondergoed en kan detecteren wanneer een kledingstuk met geweld wordt verwijderd.

Uitvinders van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) hopen dat het kan helpen verkrachting en aanranding te voorkomen.

Bedacht door MIT-onderzoeker Manisha Mohan, kan deze add-on voor dit kledingstuk gewelddadige verwijdering voelen, en stuurt een bericht naar de drager om haar toestemming te vragen.

Als de eigenaar niet binnen een bepaalde tijd reageert, gebruikt de sensor een Bluetooth-verbinding om vijf vooraf geselecteerde telefooncontacten te waarschuwen voor het gevaar. Het stuurt ook een GPS-locatie naar hen en begint met het opnemen van audio.

Dit apparaat, onderdeel van het Intrepid-project bij MIT, volgt hoe een persoon normaal haar kleren uittrekt en kan onderscheid maken tussen routineuze en gewelddadige verwijdering van kleding voor elke individuele drager.

Alarm

Als iemand erin slaagt het kledingstuk uit te trekken, zullen de sensoren in de plakstrip de telefoon-app waarschuwen, waarna de gebruiker slechts een paar seconden heeft om akkoord te gaan. Als de gebruiker dit niet doet, is er een alarm verbonden met de plakstrip. Vervolgens worden vijf noodcontactpersonen, die vooraf door de gebruiker werden geselecteerd, op de hoogte gebracht met een link naar de positie van de gebruiker. Op deze manier kunnen de vijf contactpersonen in een noodgeval de politie op de hoogte brengen van de exacte locatie van de vrouw in nood.

Bronnen

http://ongelooflijk.co/nieuwe-plakstrip/

http://tipsenideetjes.net/nieuw-onderzoek-plakstrip/

https://www.circa.com/story/2017/08/03/scitech/bra-sticker-can-detect-sexual-assault-rape

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge