‘Seksroulette’ op feestjes: onbeschermd vrijen met hiv-besmette deelnemer

25% zwangerschappen eindigt in abortus
Seks: de meest gemaakte vergissingen
model, nude, sexy

dannymoore1973 (CC0), Pixabay

Het is het ultieme op het gebied van extreme seks: feestjes waarbij iedereen onbeschermde seks heeft met elkaar, terwijl er eentje hiv heeft en niemand weet wie. Er zijn mannen/vrouwen die welbewust onveilig vrijen met iemand die hiv heeft.

De ultieme beleving van extreme seks, zo wordt het genoemd. Feestjes waarbij iedereen met elkaar onbeschermde seks heeft en waarvan één iemand hiv-positief is. Vorig jaar vertelde een Servische stripper, genaamd Tijana over de feesten die oorspronkelijk Servische seksroulette heten. “Het is een populaire vorm van extreme seks. Mensen dragen maskers en een van hen heeft hiv. De rijken organiseren deze feesten voor elkaar. De kick is het risico dat je seks hebt met een partner die hiv heeft.”Het fenomeen maakt opgeld in Barcelona en is overgewaaid vanuit Servië.

Artsen beweren dat dergelijke feestjes wel degelijk plaatsvinden in Barcelona. De deelnemers zijn voornamelijk homoseksuele mannen. De ‘kick’ bestaat erin dat je het risico loopt met hiv besmet te raken.

Bugchasing is het opzettelijk aangaan van onbeschermde seksuele contacten met seropositieve personen door iemand die zelf niet seropositief is. Er is dus sprake van vrijwillige hiv-besmetting, of men neemt in ieder geval het risico hierop voor lief. Seropositieven die zich lenen voor dit soort contacten worden ook wel aangeduid als gift givers.

Vrijwel alle vrijwillige hiv-besmettingen vinden, voor zover bekend, in de lhbt-scene plaats door middel van onbeschermde (anale) seks (barebacking). In zowel Nederland en België als in het buitenland wordt bug chasing meer en meer serieus genomen door de medische stand en de autoriteiten.

Bareback of Barebacking (Engels: naakte rug) is seksuele penetratie zonder voorbehoedsmiddel. De term is afkomstig uit de paardensport, en staat daar voor het berijden van een paard zonder zadel. Meestal verwijst de term naar anale seks, maar ook penetratie van de vagina zonder condoom tussen onbekende sekspartners kan men onder barebacking scharen.

Barebacking is populair onder specifieke groepen uit de homogemeenschap. Echter ook in heteroseksuele kringen is bareback (zowel anaal als vaginaal) in opkomst. Barebacking is risicovol omdat deze vorm van seksuele gemeenschap de kans op soa‘s of hiv vergroot. De wand van de anus en het rectum raken makkelijk beschadigd, zodat er ziekteverwekkers in de bloedbaan kunnen komen.

Er zijn mensen die het spannend vinden om zich met barebacking bezig te houden, getuige de vele oproepen op websites waar gezocht wordt naar sekscontacten. Het beeld dat geschapen wordt in pornofilms, waar de meeste anale penetraties plaatsvinden zonder condoom, is voor velen aanleiding om met barebacking te gaan experimenteren. Anale seks zonder condoom wordt echter ten zeerste afgeraden vanwege de grote kans een infectie op te lopen.

“Zeer onrustwekkend”, zegt dokter Josep Mallolas van de Hospital Clínic in Barcelona. “Een teken dat de mensen hun ‘respect’ voor het humaan immunodeficiëntievirus verloren zijn. We hebben weet van zogenaamde seksrouletteparty’s of ook nog seksfeestjes waar enkel hiv-positieve deelnemers zijn toegelaten”.

Nog volgens dokter Mallolas bestaan er party’s waar de deelnemers virusremmende medicatie gebruiken. Zo willen ze het risico op besmetting te beperken.

Servische roulette
De bedenkelijke hype zou overgewaaid zijn vanuit Servië. Daar getuigde vorig jaar een stripper, een zekere Tijana, over hiv-orgieën. Die kregen al snel het label ‘Servische roulette’, naar analogie met Russische roulette. “De mensen op die feesten dragen maskers”, aldus Tijana. “Eén van hen is besmet met hiv. Niemand weet wie het is, behalve de persoon in kwestie, natuurlijk. Iedereen heeft onbeschermde seks met elkaar. De avonden worden georganiseerd door en voor de rijke klasse. De ‘kick’ is dat ze mogelijk met hiv besmet raken”.

Veel homo’s zijn aids-moe, ook in Nederland. Dus vrijen ze bewust steeds vaker zonder condoom. Vooral homo’s die met HIV besmet zijn, doen dit….

Ook in Nederland worden zogeheten bareback-feesten georganiseerd, waar aan onbeschermde seks wordt gedaan. Inspecteur infectieziekten Jan van Wijngaarden vindt dat daarmee ‘de grenzen van het toelaatbare’ worden overschreden en pleit in het boek voor een verbod op barebacking. Maar zijn pleidooi stuit in homokringen op weerstand en onbegrip.Want van Amerikaanse toestanden is hier geen sprake, zegt Eric Kollen, bij de HIV-vereniging deskundige op het gebied van HIV en strafrecht. ‘Barebacken wordt bijna uitsluitend gedaan door mannen die al HIV hebben en dat van elkaar weten. Zij organiseren via internet feestjes onder elkaar en zeggen dan begrijpelijkerwijs: waarom zouden we het nog veilig doen

Bronnen

http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/2706028/2016/05/17/Seksroulette-op-feestjes-onbeschermd-vrijen-met-hiv-besmette-deelnemer.dhtml

https://www.volkskrant.nl/binnenland/seks-op-de-rand-van-de-dood-strafbaar-of-niet~a664548/

https://nl.wikipedia.org/wiki/Barebacking

https://nl.wikipedia.org/wiki/Bugchasing

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge