Sexting al op jonge leeftijd

Waarom (sommige) mannen penisfoto's naar vrouwen sturen? Dickpic's
Een op drie Limburgse studenten (18 plus) heeft nog nooit seks gehad

Twintig jaar geleden waren  jongere meisjes nog niet bezig met seks en alles wat er mee te maken heeft, maar heden ten dage is dat enigzins anders.

summerfield, woman, girl

Free-Photos (CC0), Pixabay

Kinderen raken steeds jonger geïnteresseerd in de wondere wereld van seks. Onderzoek verhult dat kinderen al vanaf zeven jaar bezig zijn met seksualiteit. Volgens een onderzoek van NASUWT, dat staat voor de belangen van de leraren in de Verenigde Staten, kwam naar voor dat kinderen zich vanaf die leeftijd al bezighouden met sexting. Kinderen hebben op een steeds jongere leeftijd een manier gevonden om (online) met elkaar te flirten.

Ook Britse meisjes van 11 jaar sturen al expliciete, seksueel getinte foto’s van zichzelf via sms en sociaalnetwerksites naar mannelijke leeftijdsgenoten. Dit fenomeen werd tot sexting, een samentrekking van seks en texting, gedoopt. Britse scholen hebben aan de alarmbel getrokken dat ze tegenwoordig dagelijks met dit soort problemen moeten omgaan. Ook gaat het steeds vaker om kinderen van 11 à 12 jaar.

Het aantal meisjes in het Verenigd Koninkrijk dat zich laat overtuigen door jongens om beelden van zichzelf door te sturen is gestegen. 40% van de jonge Britse mensen werden al betrokken bij sexting, vaak onder druk van andere schoolkinderen.
Uit Belgische cijfers uit 2010 bleek al dat een op de vijf tieners met ‘sexting’ in aanraking is gekomen, maar dat cijfer kan intussen ook al gestegen zijn.Pubers Het blijkt dat het grootste gedeelte van de sexting plaatsvindt met kinderen tussen de 13 en 16 jaar.Schuldige Het versturen van seksueel getinte beelden is echter niet onschuldig. Die naaktfoto’s kunnen bijvoorbeeld later als chantagemiddel gebruikt, de ontvanger kan ermee dreigen die weer door te sturen. Ook recenter onderzoek lijkt de trend te bevestigen. Een negenjarige meisje stuurde naaktfoto’s van zichzelf naar jongens in haar klas. Z Jongeren zien het als een veilige manier om hun seksualiteit te ontdekken. Echter, sexting leidt tot “sexplotatie”. De mate van stress en angst gecreëerd door reputatieschade van sexting blijkt uit gesprekken met Childline, de Engelse helplijn voor jongeren. Bronnen en meer lezen

http://www.ze.nl/artikel/207480-shocking-op-deze-leeftijd-sextingen-sommige-kids-al http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/1667778/2013/07/12/Sexting-komt-steeds-vaker-op-jongere-leeftijd-voor.dhtml http://www.independent.ie/irish-news/education/girls-as-young-as-nine-sexting-nude-photos-to-boys-in-class-35475030.html

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge