Festivalseks : onveilig, gevaar voor soa

Seks op festivals
App om vast te leggen of je met iemand seks wilt of niet

Photo Krists Luhaers

In de zomer zijn we minder voorzichtig dan in de winter. Dat is ook van toepassing op seks. Zowel op festivals, waar het seizoen nu voor is begonnen als tijdens de zomervakantie wanneer een nummertje buiten aanlokkelijk is, worden veel soa-besmettingen opgelopen……

Dat werd aangetoond door een onderzoek van Studio Brussel en van de Thermometer Seksuele Gezondheid van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu

De Morgen(21/06/2010) haalt een onderzoek aan bij 2552 respondenten waaruit blijkt dat één op de vijf festivalgangers al eens een onenightstand heeft gehad op een festival.

Van de 17.000 deelnemers aan de andere enquête geven 13.000 mensen aan ooit seks te hebben gehad tijdens een festival. Dat is seks in de breedste zin van het woord: van kussen tot vrijen.

De overgrote meerderheid (88%) kust op een festival. Een kwart zoende er ook voor het eerst. Driekwart van hen geeft aan dat ze ooit geslachtsgemeenschap had op een festival en 10% werd er ontmaagd.

70% had seks met zijn of haar partner. 36% deed dat met iemand die ze op het festival leerden kennen en 26% met een vriend of vriendin. 14% geeft aan zijn zijn of haar partner bedrogen te hebben op een festival.

28% geeft aan nooit een condoom te gebruiken bij geslachtsgemeenschap met iemand die ze op het festival ontmoet hebben. Van de vrouwen zegt 10% dat ze nooit anticonceptie gebruikten bij festivalseks, ook niet als ze het met een wildvreemde deden.

De zomervakantie zorgt volgens de cijfers van Thermometer Seksuele Gezondheid voor een toenemende vraag naar testen op geslachtsziektes bij huisartsen, GGD’s en soacentra in Nederland. Dat komt omdat onveilig vrijen op zonnige bestemmingen volgens de organisatie sneller op de loer ligt.

Steeds meer Nederlanders laten zich testen. Vorig jaar meldden zich verspreid over het hele jaar 141.191 mensen voor een soa-consult bij de Centra Seksuele Gezondheid, 6% meer dan in 2013.

Niet iedereen is overtuigd dat seks op festivals en zeker in een tent aangenaam is. Emma Garland schreef er over op haar blog.

“Hoe erotisch de bewegingen die je maakt ook zijn, alles is kansloos binnen de grenzen van een tent van €30 waarin elk stukje huid voor koude dauw zorgt. En het wordt alleen maar erger als je besluit het in de slaapzak te doen. Je zal gaan zweten alsof er net iemand vier bommen op de tent heeft gegooid. Omdat je je amper kunt bewegen, kan er niks spannends gebeuren en uiteindelijk zien jullie er niet meer uit als twee mensen die elkaar wel geil vinden, maar als twee otters in een vuilniszak.

Dit alles is gebaseerd op het feit dat je überhaupt de moeite hebt genomen om naar je tent te gaan. Als je ooit in een situatie terechtkomt waar je in de modder staat te droogneuken of dat je al vingerend door je buurman op een set van Rudimental danst, onthoud dan dit: iedereen kan het zien en ze maken er allemaal een foto van.

Festivalseks is 10% beweging en 90% stank…”

Bronnen :

http://seks.blog.nl/voorlichting-anticonceptie/2015/06/24/soas-veelal-souveniertje-van-zomer-vakantie-en-festivals

http://noisey.vice.com/nl/blog/seks-op-zomerfestivals-is-niet-alleen-goor-het-is-gewoon-kut

https://www.demorgen.be/muziek/hoe-vaak-doen-we-het-op-festivals-de-resultaten-van-de-seksenquete-ba985b8a/

https://www.flair.be/nl/love-sex/de-dos-en-donts-van-festivalseks/

https://noisey.vice.com/en_uk/article/6vg5nm/having-sex-at-festivals-isnt-just-disgusting-its-shit

https://www.demorgen.be/tv-cultuur/seks-populair-op-festivals~ba4da635/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge