Stad Antwerpen tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag

Zend eens een naaktfoto (of niet) Sexting?
Pornokijkende tiener ziet seks als spelletje

De Stad Antwerpen lanceert een campagne tegen onaanvaardbaar en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Seksueel grensoverschrijdend gedrag hoer5is een gevoelig thema dat extra aandacht verdient omdat de stad iedereen ervan bewust wil maken dat dergelijk intimiderend gedrag nooit aanvaardbaar is. Het past niet in de hedendaagse en open stedelijke cultuur die Antwerpen nastreeft.

Met deze campagne wil de stad Antwerpen actie ondernemen tegen onaanvaardbaar en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Ja, het is een gevoelig thema, maar het verdient wel extra aandacht. Niet alleen omdat het de voorbije maanden jammer genoeg vaak in het nieuws is geweest, maar vooral omdat de stad Antwerpen mannen en vrouwen ervan bewust wil maken dat seksueel intimiderend gedrag nooit aanvaardbaar is. Niemand zou zulk gedrag als ‘een deel van het dagelijks leven’ mogen zien. Het past niet in de open, hedendaagse, stedelijke cultuur die Antwerpen nastreeft.

Daarom start vanaf 30 mei een campagne met enkele krasse uitspraken en stellingen die het publiek doen stilstaan bij het thema van seksuele intimidatie. Daarop volgt meteen een heel duidelijk antwoord met de slogan ‘Seksuele intimidatie, niet in onze stad.’ De bedoeling is in de eerste plaats om het onderwerp seksuele intimidatie bespreekbaar te maken. Daarnaast wil deze campagne het brede publiek sensibiliseren en slachtoffers doorverwijzen naar de gepaste hulp. De stad gebruikt ook haar netwerk om wie professioneel met jongeren werkt, te sensibiliseren.

Check www.stopintimidatie.be voor de spot en de affiches. De site biedt ook doorverwijsmogelijkheden naar een gepast hulpverleningsaanbod voor slachtoffers, daders, omstaanders en intermediairen.

 

hoer4

hoer3

hoer2

hoer1

 

Bronnen

https://www.facebook.com/sensoa/photos/pcb.1044634675572283/1044634118905672/?type=3&theater

https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/stop-seksuele-intimidatie/over-de-campagne/bekijk-hier-de-campagnebeelden

 

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge