Vrouwen in Duitse asielopvang aangerand

Kind geeft tijdelijke ongelukkige relatie
Duitsland: De Verkrachtingsepidemie door Migranten

In het grootste opvangcentrum voor vluchtelingen in Duitsland, de HEA

Photo by Ryoji Iwata

E in Giessen waar momenteel 6000 mensen verblijven, heersen wantoestanden. Vrouwen en meisjes worden er door mede-asielzoekers verkracht. Ook is er sprake van dwangprostitutie. Vrouwelijke asielzoekers zouden ’s nachts bang zijn om de toiletten te bezoeken uit angst te worden aangerand.

Vrouwelijke bewoners van het grootste asielzoekerscentrum van Duitsland worden op grote schaal aangerand en verkracht door mede-asielzoekers.

Wantoestanden in het grootste opvangcentrum voor vluchtelingen in Duitsland. In de HEAE in Giessen dat zo’n zesduizend mensen huisvest, zijn vrouwen en meisjes niet veilig. Ze worden verkracht door mede-asielzoekers. Ook is er sprake van dwangprostitutie. Dat blijkt uit een brandbrief van vier welzijnsorganisaties aan Duitse politici, zo schrijft AD.

Zij wijzen op ‘talrijke’ gevallen van verkrachting en aanranding. Vooral alleenreizenden vrouwen zouden gezien worden als ‘loslopend wild’. Vrouwelijke asielzoekers zijn ’s nachts bang om de toiletten te bezoeken uit angst te worden aangerand, zo schrijven de organisaties.

Die verontrustende mededeling staat in een brief die vier vrouwenorganisaties in augustus stuurden aan Duitse politici. De inhoud van de brief circuleerde al een tijd rond op neonazi-fora, maar het bestaan ervan is nu bevestigd door een van de organisaties, meldt het AD.

In het asielzoekerscentrum in Giessen verblijven momenteel 6.000 mensen, veel te veel volgens de organisaties. Het merendeel daarvan bestaat uit alleenstaande mannen, die vrouwen aanzien voor ‘loslopend wild’.

Bang

Berichten van verkrachting, aanranding en dwangprostitutie komen dermate vaak binnen bij de vrouwenorganisaties dat het niet meer om ‘enkele incidenten gaat’.
Vrouwen zouden slapen in hun normale kleren en ’s nachts niet naar het toilet willen, uit angst te worden aangevallen. De organisaties roepen op om aparte kamers en toiletten voor vrouwen en kinderen in te richten.

Naar het precieze aantal gevallen van verkrachting kan slechts worden gegist, zegt Grothe: ,,Maar het zijn er heel veel. Giessen heeft 80.000 inwoners, er zijn 6000 asielzoekers. Maar: tien procent van het aantal geboortes in de stad betreft baby’s van vrouwelijke asielzoekers. Vrouwen die op de vlucht zijn, krijgen niet massaal kinderen. Dit duidt op ongewenste zwangerschappen.”

Bendeoorlogen

Naast seksuele intimidatie zouden er ook volgens het AD ook bendeoorlogen afspelen in het azc. Asielzoekers uit Balkanlanden gaan regelmatig op de vuist met Eritreeërs en Somaliërs. ‘Zij zijn erg racistisch en willen helemaal niet met zwarten uit Afrika onder één dak leven,’ zegt psychiater Klaus-Dieter Grothe tegen de krant. De wantoestanden zouden zich overigens niet beperken tot het azc in Giessen.

 

Bronnen

http://www.elsevier.nl/Buitenland/nieuws/2015/9/Verkrachtingen-in-Duits-azc-vrouwen-zijn-loslopend-wild-2687882W/

https://www.ad.nl/buitenland/vrouw-niet-veilig-bende-oorlog-en-verkrachting-in-azc~a13f7045/

http://nieuws.tpo.nl/2015/09/17/wierd-duk-verkrachtingen-gedwongen-prostitutie-bendegeweld-in-duits-azc/

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/-vrouw-niet-veilig-berichten-over-verkrachting-in-grootste-opvangcentrum-duitsland~aa986dc8/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge