Workalholics hebben slechtere seks

Waarom hebben sommige koppels meer seks?
Sekspoppen als surrogaat voor gemiste menselijke warmte
nude, art, sexy

innamikitas (CC0), Pixabay

Tegenwoordig zijn we allemaal druk, of doen we erg druk. Stress is een volksziekte geworden waar steeds meer mensen onder te lijden krijgen. Zij kunnen niet omgaan met de constante stroom signalen, de druk en de takenlijsten die steeds langer lijken te worden.

Dat is niet goed voor de gezondheid, maar het is ook niet goed voor de seks. Stress en slechte seks hebben vaak met elkaar te maken en het is een wisselwerking in dit geval. Stress leidt tot slechte seks en slechte seks leidt op zijn beurt weer tot stress.

Je hoort het vaak. Soms betekent het dat er iets mis zit in de relatie. Vaak echter is het gewoon een teken dat het niet goed gaat met de persoon en moet je het als partner niet te persoonlijk opnemen.

Bij diepe depressies en vaak ook bij algemene stress, spanning of burn-out vermindert de zin in seks. Langdurige stress overprikkelt de bijnierschors die stresshormonen aanmaakt en zo een negatieve invloed kan uitoefenen op de hersencentra die verantwoordelijk zijn voor onze gevoelens, aantrekking en ook voor onze zin in seks.

Veel overuren kloppen saboteert niet alleen je gezondheid, ook je prestaties krijgen rake klappen. Dat is de conclusie van een Italiaanse studie waarin werknemers meer dan een jaar gevolgd werden. Workaholics kampen namelijk met een verhoogde psychofysische spanning die de prestaties schaadt.

Zeven op de tien Belgische vrouwen kampt regelmatig met stress. Het merendeel hiervan heeft last van vermoeidheid, slapeloosheid of depressies. 58% van de ondervraagden geeft aan tijdens een periode met stress minder te voelen voor een vrijpartij. Vrouwen piekeren het meeste over werk, tijd voor zichzelf, opstapelende schulden en aandacht voor de partner of familie. Dat blijkt althans uit een internetpeiling van de website onlineafspraakjes.be onder 1300 vrouwen tussen 20 en 40 jaar.

Oorzaken van stress
Bij 39% van ondervraagden komt de stress voornamelijk door werk. Veel vrouwen geven aan bang te zijn hun baan te verliezen, anderen zijn ontevreden met de hoge werkdruk of het maken van teveel overuren. 22% van de vrouwen die aangeven wel eens last te hebben van stress geeft aan dat dit komt door financiële problemen zoals schulden of hoge vaste lasten. Andere oorzaken zijn relatieproblemen, familie ruzies of stressvolle gebeurtenissen zoals het overlijden van een naaste of een verhuizing.

Vrouwen met stress hebben minder zin in een vrijpartij. Volgens de peiling hebben vrouwen die kampen met stress slechts 1 keer in de 14 dagen seks. Dit tegenover gemiddeld 1 keer per 4 dagen bij vrouwen die geen stress ervaren.

De weg naar promotie ligt niet bezaaid met overuren. Het onderzoek aan de universiteit van Padova wijst uit dat workaholics zichzelf saboteren. Bovenop de psychologische en fysieke stress, leidt compulsief overwerken volgens de onderzoekers tot slechtere prestaties en meer ziekteverzuim.

Stress heeft een heel aantal bijwerkingen die schadelijk zijn voor je seksleven. Je bent druk met veel te veel, waardoor je minder aandacht voor je partner hebt. Aangezien je druk bent, mis je de hints en kun je geen tijd maken voor je relatie en voor de seks, je bent te gejaagd om tijd te nemen voor de dingen die wel belangrijk zijn.

Als laatste heeft stress nog een bijwerking. Je bent er niet meer bij. Omdat je druk bent met alles dat gedaan moet worden, ben je niet meer actief betrokken bij de seks en je liefdesleven. Dat betekent dat je partner op zal merken dat je veranderd bent, en dat is meestal het begin van het einde.

Mensen die als het ware getrouwd zijn met hun job geven te veel ruimte aan hun takenpakket en hechten er ook te veel emotionele waarde aan, waardoor ze zichzelf amper tijd geven om te recupereren. Voor optimale prestaties en een balans in je mentale en fysieke gezondheid is het echter noodzakelijk om je werkdag te beantwoorden met ontspanning, rust en herstel.

Het team uit Padova volgde 322 werknemers binnen een privébedrijf over een periode van 15 maanden. De mate waarin ze last hadden van mentale en fysieke spanning werd gemeten door een arts. Ze moesten verder ook persoonlijke vragenlijsten invullen, terwijl hun oversten een evaluatie uitschreven. Ook het aantal ziektedagen werd geteld.

De conclusie luidt dat mensen die onnodig hard werken en veel overuren kloppen zichzelf in die mate overspannen dat hun prestaties en gezondheid eronder lijden.

Bronnen

https://www.topseksleven.com/stress-en-slechte

http://www.goedgevoel.be/gg/nl/10/Seks-en-Relaties/article/detail/1743794/2013/11/20/Workaholics-leveren-slechtere-prestaties.dhtml

http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=19801

 

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge