Positie voor langer orgasme bij vrouwen

Waarom we snakken naar seksuele nieuwigheid - en wat het betekent voor ons seksleven
Hoe denken Latijns Amerikaanse vrouwen over seksuele assertiviteit

reaklop2 / Pixabay

Voor een nieuwe studie hebben onderzoekers vrouwen gevraagd om met de chronometer aan hun zijde te vrijen. Ze moesten die starten wanneer ze zich opgewonden voelden, en op stop drukken wanneer ze hun hoogtepunt bereikten. Nooit eerder werd een dergelijke studie uitgevoerd, aldus de onderzoekers.

Uit het bijzondere onderzoek van het Indische Kadave Institute of Medical Sciences blijkt dat de onderzochte vrouwen tussen de 5 minuten en 42 seconden, en de volle 21 minuten nodig hadden om klaar te komen. Zo komen de onderzoekers uit bij een gemiddelde van 13 en een halve minuut.

Ze vroegen de vrouwen ook om na te gaan welke positie hen het beste orgasme opleverde, en het antwoord luidde dat ze merkbaar langer klaarkwamen wanneer zij bovenop hun – mannelijke – sekspartner lagen.

Het onderzoek richtte zich dan ook enkel op vrouwen die seks hebben met mannen. Zo’n 645 vrouwen uit 21 verschillende landen, waaronder België, namen aan de studie deel. De studie werd gepubliceerd in het vakblad ‘The Journal of Sexual Medicine’.

Het kostte Meg Ryan minder dan een minuut om het te imiteren in When Harry Met Sally, maar de studie wees ook uit dat vrouwen gemiddeld 13 minuten en 25 seconden nodig hebben om een echt orgasme te krijgen.

In het onderzoek  werd aan vrouwen gevraagd om een stopwatch te starten wanneer ze seksueel opgewonden raakten, en stopten ze opnieuw wanneer ze een climax bereikten.

Ongeveer één op zes van degenen die deelnamen zei dat ze nooit een hoogtepunt bereikten tijdens geslachtsgemeenschap. Van de rest varieerde de tijd die het kostte van 5 minuten 42 seconden tot iets meer dan 21 minuten.

Bijna negen op de tien vrouwen die aan het onderzoek deelnamen, gaven aan langduriger gewaarwordingen te hebben als ze bovenop hun partner zaten.

Wetenschappers die de studie tussen oktober 2017 en september vorig jaar hebben uitgevoerd, zijn van mening dat zij de eerste zijn om ‘orgastische latentie’ te meten – de kloof tussen opwinding en climax.

Een totaal van 645 vrouwen uit 21 verschillende landen namen deel – een vijfde van hen uit het VK – en ze waren allemaal getrouwd of hadden een langdurige relatie.

De gemiddelde leeftijd was 30 jaar. Het team van India’s Kadave Institute of Medical Sciences, zei dat de leeftijd van vrouwen en hoe lang ze bij hun partner hadden geen significant effect had op hoe lang orgasmen duurden.

Ze definieerden het moment om opgewonden te worden als ‘een intens verlangen naar seks in aanwezigheid van erotische stimuli, die werden geleverd door de partner, audiovisuele methoden of beide’, en concludeerden dat de gemiddelde tijd om een orgasme te bereiken 13 minuten en 25 seconden was.

De studie noemt echter geen cruciaal feit: volgens onderzoek uit 2009 is de gemiddelde tijd voor mannen tot een orgasme slechts zes minuten.

Ondertussen bleek bij afzonderlijk onderzoek aan de Universiteit van Genève dat vrouwelijk orgasme gepaard gaat met drie tot vijftien onvrijwillige samentrekkingen van de bekkenbodemspieren – en dat de gebeurtenis tussen de drie en 26 seconden duurt.

Vorig jaar ontdekte een andere studie dat mannen ook ver af waren om te schatten hoe vaak hun vrouwen een orgasme had, met 43 procent die het verkeerd begrepen.

Dat onderzoek, waarbij 1.683 pasgetrouwde stellen betrokken waren, had meer dan 87 procent van de mannen altijd een orgasme, maar slechts 49 procent van de vrouwen had dat.

 

 

Bronnen

https://www.nieuwsblad.be/

https://www.dailymail.co.uk/news/article-7094769/Does-woman-orgasm-13-minutes-25-seconds-Yes-yes-yes.html

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge