Negen miljoen zoekopdrachten naar afbeeldingen van kindermisbruik tijdens de eerste maand van Corona Lockdown

Knappe vrouwen hebben minder kans om aangeworven te worden. #MeToo consequenties
Corona heeft kinderpornogebruik verhoogt
children, siblings, brother

Bessi (CC0), Pixabay

Er waren bijna negen miljoen pogingen om online toegang te krijgen tot afbeeldingen van seksueel misbruik van kinderen in het VK in de eerste maand van de Corona lockdownng, zo blijkt uit onderzoek in het Verenigd Koninkrijk. De Internet Watch Foundation (IWF) zei dat gegevens van drie niet-geïdentificeerde technologiebedrijven hebben onthuld dat er gedurende een periode van een maand tussen maart en april 2020 ten minste 8,8 miljoen zoekopdrachten naar dergelijk materiaal zijn uitgevoerd toen de beperkende maatregelen werden ingevoerd.

Ze registreerde telkens wanneer een internetgebruiker probeerde toegang te krijgen tot een geblokkeerd website-adres dat door de IWF was gemarkeerd in een regelmatig bijgewerkte lijst met URL’s.

Het werkelijke cijfer zal waarschijnlijk nog hoger zijn, waarschuwde de organisatie, omdat er alleen gegevenssets van drie internetbedrijven werden gebruikt. IWF-topman Susie Hargreaves vertelde dat we waakzaam moeten blijven vanwege de ‘duizelingwekkende’ vraag naar dit ziekelijke materiaal. Het is voor het eerst dat we deze gegevens ter beschikking werden gesteld en het laat alleen maar zien hoe belangrijk de URL-lijst is.

Zonder dit zou alleen al in deze periode miljoenen keren materiaal over seksueel misbruik van kinderen zijn geraadpleegd. Hoewel er geen vergelijkbare gegevens zijn om mee te vergelijken, suggereert het feit dat zoveel van deze pogingen zijn geblokkeerd, dat de omvang van de kwestie van de publieke vraag nogal verbluffend is en dat men waakzaam moet blijven.

Susie Hargreaves zei dat het VK het probleem van de vraag naar criminele inhoud van binnenlandse pedofielen ‘onder ogen moet zien’ en deed een beroep op bedrijven in het VK die geen bescherming bieden, om op te treden.

Ze zei: ‘Hoewel het merendeel van de internetverbindingen in het VK door deze lijst wordt gefilterd, zijn er nog steeds bedrijven in het VK die dergelijke bescherming niet bieden. Als we serieus zijn over het creëren van een veiliger internet, moet iedereen een stapje verder gaan. ‘Het is belangrijk om de beschikbaarheid van deze afbeeldingen en video’s te verstoren, en het helpt slachtoffers de zekerheid te geven dat de beelden van hun seksueel misbruik niet worden doorgegeven en genoten door deze mensen.’

Bronnen

https://metro.co.uk/2020/05/20/nine-million-searches-child-abuse-images-first-month-lockdown

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge