In lingerie voor aandacht seks met handicap

Voorzichtige aanraking bij flirten helpt om verliefd te worden.
Heupbreedte heeft invloed op seksueel gedrag van vrouwen.
img_0289-edit

Bron britainweekly.com

Iedereen heeft recht op seksualiteit. Als persoon met een lichamelijke of verstandelijke handicap heb je dus ook recht op seks. Wat seks exact inhoudt, is voor iedereen anders en kan afhangen van de aard en ernst van je beperking. Om een fijn seksleven te hebben is het belangrijk te ontdekken wat je leuk vindt en hierover te praten met je (seks)partner.

Mensen met een handicap hebben ook seksuele gevoelens en zouden daar beter over geïnformeerd moeten worden.

Dat is de boodschap van de nieuwe campagne die de liefdadigheidsorganisatie ‘Enhance The UK’ lanceerde in Groot-Brittannië. Voor de campagne poseren personen met een handicap in hun ondergoed om te tonen dat ze zichzelf nog steeds als seksueel actief zien.

Sophie kreeg de diagnose MS toen ze 27 was. Ze zit in een rolstoel en kan niet meer praten, maar heeft wel nog seksuele gevoelens, waarmee ze bij niemand terecht kan. In een filmpje laat ze haar zus vertellen hoe moeilijk ze het vindt dat niemand haar nog als een seksueel persoon ziet.

Het is slechts één van de verhalen waarmee liefdadigheidsorganisatie ‘Enhance The UK’ de Britten bewust wil maken van het thema. Volgens Jennie Williams, oprichtster van de organisatie, wordt het onderwerp nog al te vaak doodgezwegen, terwijl het net erg nodig is om mensen met een handicap te informeren over seks en relaties en hen te helpen om hun lichaam beter te begrijpen.

Bron http://enhancetheuk.org/enhance/sex-and-disability/

‘Een handicap kan een heel isolerende ervaring zijn’, zegt ze. ‘Er zijn de fysieke grenzen, maar het grote publiek heeft ook nog veel vooroordelen tegenover een handicap. Met deze campagne willen we dit verkeerd beeld bijstellen en ervoor zorgen dat mensen met een handicap ook toegang hebben tot seksuele opvoeding, bewustwording en gezondheid. Mensen met een handicap hebben vaak niet de middelen en de steun die voor hen mogelijk zouden maken om de keuzes te maken die de meeste mensen als vanzelfsprekend beschouwen’.

Een lichamelijke of verstandelijke handicap kan een invloed hebben op je seksleven en je relatie. Of je beperking hier een grote invloed op heeft, hangt vaak af van de aard en ernst van je beperking. Voor iedereen zijn er verschillende mogelijkheden om toch te kunnen genieten van seks en intimiteit.

Meer info over de campagne vind je op deze website

Een moeder uit North Carolina doet hetzelfde. Gehandicapt én sexy. Het is een associatie die doorgaans niet gemaakt wordt. “Net daarom wilde ik in lingerie poseren”. Vijf jaar na haar ongeval tijdens haar vrijgezellenfeestje heeft de Amerikaanse Rachelle Chapman besloten om een moedig statement te maken. De 29-jarige die vanaf haar hals helemaal verlamd is, wil de wereld tonen dat vrouwen met een handicap ook sexy kunnen zijn en roept ‘lotgenoten’ op om te vertellen waarom ook zij zich sexy voelen.

Bron Rachelle Chapman.

De moeder uit North Carolina wil met de knappe foto’s op haar Facebookpagina een statement maken. Ze wil dat mensen met een handicap zich ook sexy voelen én bemind weten. “Met deze foto’s wil ik me tonen zoals ik ben. Dit is hoe ik eruit zie en hoe ik me voel. En ik voel me nog altijd sexy. Ik voel me nog altijd op en top vrouw, een vrouw met een intiem leven maar ik ben ook die vrouw die elke ochtend opstaat en in een rolstoel kruipt. Ik wil met deze foto’s een andere kant laten zien van een vrouw die leeft met een handicap. Mijn doel is om een positieve boodschap de wereld in te sturen.”

Bron Rachelle Chapman.

Bronnen

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20151101_01949172

http://enhancetheuk.org/enhance/sex-and-disability/

https://www.seksualiteit.be/seks/handicap-en-seks

https://www.hln.be/nina/fit-gezond/vrouw-met-handicap-poseert-in-lingerie-ook-wij-kunnen-verdomd-sexy-zijn~ada99cf1/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge