Het bijzondere aan klysmafilie

Hoe lang duurt het voordat vrouwen en mannen een orgasme bereiken?
Faecale aantrekking : coprofilie
splashing, splash, aqua

PublicDomainPictures (CC0), Pixabay

Klismafilie – een term die door dr.Joanne Denko is bedacht in de rapportage van twee casestudies begin jaren zeventig (‘klisma’ is het Griekse woord voor ‘klysma’) – is een zeer ongebruikelijke variant in seksuele expressie waarbij een individu seksueel genot verkrijgt door klysma’s te ontvangen (dwz het reinigen van het colonkanaal via anaal douchen). Minder vaak krijgen sommige mensen ook seksueel genot door het geven van klysma’s aan andere mensen. Meestal is het warm water dat wordt gebruikt om het onderste rectum te reinigen, hoewel er ook andere stoffen zijn gemeld, waaronder koffie, yoghurt, lucht, whisky, wijn, bier, cocaïne, epoxyhars en zelfs cement (zie onderstaande casus). Dr Anil Hernandas en collega’s van het Medway Maritime Hospital (in Gillingham, UK) meldde een uniek geval van een werkloze 27-jarige patiënt die zichzelf epoxyhars toediende (een vloeistof die wordt gebruikt als metselwerklijm) voor anale seksuele bevrediging. De American Psychiatric AssociationDiagnostisch en statistisch handboek voor psychische stoornissen classificeert het onder de diagnose ” Parafilieën , niet anders gespecificeerd”.

Dr. Alfred Kinsey’s onderzoek naar seksueel gedrag van mannen en vrouwen aan het eind van de jaren veertig en het begin van de jaren vijftig vermeldde specifiek dat vrouwen klysma’s gebruikten als hulpmiddel bij het masturberen, maar een dergelijke praktijk werd niet gemeld door mannen. Hoewel het onderzoek van Kinsey het bewijs leverde dat klismafilie bij vrouwen betrokken was, zoals bij de meeste parafilieën, zijn het meestal mannen die eerder klismafilie zijn. Gepubliceerd onderzoek naar klismafiliepatiënten is zeldzaam en men denkt dat de meeste klismafiliepatiënten hun betrokkenheid bij deze activiteit erg geheim houden.

Het weinige onderzoek naar klismafilie suggereert dat het ontvangen van klysma’s intense stimulatie kan veroorzaken en plezierige sensaties kan produceren (bijv. Plezier krijgen van een grote, door water opgezwollen buik of het gevoel van interne druk). Klysma’s veroorzaken mechanische uitzetting van het rectum, die vervolgens de zenuwuiteinden stimuleren die de bekkenorganen voeden (dwz de rectale rekreceptoren stimuleren). Er is ook gemeld dat geneesmiddelen die rectaal worden toegediend (inclusief waterige en alcoholische oplossingen) zeer snel worden geabsorbeerd en een “regulerend effect” hebben dat vergelijkbaar is met dat van intraveneuze medicijninjectie.

Typisch rapporteren klismafiliepatiënten retrospectief dat ze deze zeer specifieke seksuele verlangens hebben ontdekt nadat ze ergens in hun kindertijd klysma’s hebben gekregen. Gepubliceerde casestudy’s suggereren dat klismafilie waarschijnlijk voorkomt bij die kinderen die ze als kind hebben ontvangen door een liefhebbende en aanhankelijke moeder. Deze associatie van liefdevolle aandacht met anale stimulatie kan de ervaring voor sommige mensen erotiseren, zodat ze als volwassenen de behoefte kunnen manifesteren om een ​​klysma te krijgen als vervanging of noodzakelijke voorwaarde voor geslachtsgemeenschap.

Na de publicatie van haar twee casestudies publiceerde dr. Joanne Danko halverwege de jaren zeventig een studie over 15 klismafiliepatiënten. Op basis van deze beperkte gegevens concludeerde ze dat klismafiliepatiënten een van de drie groepen omvatten die ze Type A, Type B en Type C noemde.

  • Type A: Deze individuen waren ongelukkig, geloofden dat hun klismafiel gedrag abnormaal was en hielden het gedrag in hokjes. Het gedrag is ontstaan ​​in de kindertijd en de klysma’s werden meestal zelf toegediend. Sommige gevallen in deze groep waren ook bezig met ander parafiel gedrag (bijv. Fetisjisme , masochisme, coprofilie).
  • Type B: deze individuen waren vergelijkbaar met type A-individuen, maar accepteerden de aandoening en hadden meer kans om klismafilie aan te gaan met hun seksuele partner.
  • Type C: Deze individuen vertoonden meervoudig parafiel gedrag met andere gelijkaardige individuen, en hun klismafilie werd geïntegreerd met een reeks andere prafiele gedragingen (bijv. Travestie, masochisme).

In 1991 plaatste de Amerikaanse seksuoloog dr. William Arndt advertenties in seksbladen om klismafiliepatiënten te rekruteren. Hij slaagde erin om 22 personen te onderzoeken (allemaal mannen behalve één vrouw) en in de leeftijd van 25 tot 54 jaar. De meesten waren homoseksueel (80%; de andere 20% was biseksueel), hoewel bijna tweederde getrouwd was (of getrouwd was geweest). Ze gebruikten meestal twee keer per week klysma’s en de helft van de klismafiliepatiënten meldde dat de klysma’s zelf werden toegediend. De rest gaf en / of kreeg klysma’s van hun seksuele partner. Iets meer dan een derde van de steekproef (40%) had andere parafiele interesses die typisch draaiden rond seksueel masochisme (bijvoorbeeld geslagen worden).

In een American Journal of Psychotherapy- paper uit 1982 gaf Jeremy Agnew (1982) een fysiologisch perspectief op klismafilie, waarbij hij zich concentreerde op de ritualisering van componenten voor inbrengen, vullen en verwijderen. Hij vergeleek de fysiologische overeenkomsten tussen rectale stimulatie en vaginale geslachtsgemeenschap en zei dat het gedrag versterkend was. Deze observatie – samen met het werk van Dr. Danko – suggereert dat veel van het gedrag van de klismafilie wordt gehandhaafd door zowel klassieke als operante conditionering. In een latere paper uit 2000 merkte Agnew ook op dat sommige mensen zo extreem plezier beleven aan de beoefening dat ze een orgasme bereiken. Hij verbindt klismafilie ook met sadomasochistische activiteiten .

Accidenteel rectaal trauma en de opname van vreemde lichamen in het maagdarmkanaal zijn uitgebreid gerapporteerd in de medische literatuur. Het meest beruchte geval van klismafilie is ongetwijfeld dat gerapporteerd door Dr. Peter Stephens en Dr. Mark Taff in de American Journal of American Pathology.Ze schreven over een jonge man die in het ziekenhuis kwam en klaagde over rectale pijn. Na onderzoek door de arts werd duidelijk dat er een steenachtige, harde massa in het rectum van de man zat. Bij verdere ondervraging onthulde de patiënt dat hij en zijn vriend vier uur eerder “voor de gek hadden gehouden” en dat de patiënt na het roeren van een partij betonmix op zijn rug lag met zijn voeten tegen de muur in een hoek van 45 graden terwijl zijn vriend het mengsel door een trechter in zijn rectum goot. Het beton was uitgehard en werd uiteindelijk verwijderd. Bij het verwijderen werd ook een pingpongbal gevonden. De reden dat er ook een pingpongbal in het rectum werd gevonden, was omdat klismafiliepatiënten de bal als een plug gebruiken om retentie en stimulatie te bevorderen. Het gebruik van een dergelijk apparaat suggereert dat de persoon een ervaren klismafilie was.” Naarmate het onderzoek naar anale erotiek in populariteit toeneemt, zullen er waarschijnlijk steeds meer gevallen van complicaties optreden als een direct gevolg van hun misbruik”.

Bronnen

Dr. Mark Griffiths, hoogleraar kansspelstudies, International Gaming Research Unit, Nottingham Trent University, Nottingham, VK

https://drmarkgriffiths.wordpress.com/2012/02/17/enema-of-the-state-of-mind-a-beginners-guide-to-klismaphilia/

Verder lezen

Agnew, J. (1982). Klismafilie: een fysiologisch perspectief. American Journal of Psychotherapy, 36, 554-566.

Agnew, J. (2000). Klismafilie. Venereology , 13 (2), 75-79

Arndt, WB (1991). Geslachtsstoornissen en de parafilieën. Madison, CT: International Universities Press.

Boglioli, LR, Taff, ML, Stephens, PJ & Money, J. (1991). Een geval van auto-erotische asfyxie geassocieerd met multiplex parafilie. American Journal of Forensic Medicine and Pathology, 12, 64-73.

Denko, JD (1973). Klismafilie: klysma als seksuele voorkeur. American Journal of Psychotherapy, 27, 232-250.

Denko, JD (1976). Klismafilie: versterking van de erotische klysma-afwijking. American Journal of Psychotherapy, 30, 236–255.

Hemandas, AH, Muller, GW & Ahmed, I. (2005). Rectale impactie met epoxyhars: een casusrapport. Journal of Gastrointestinal Surgery , 9, 747-749.

Kinsey, AC, Pomeroy, WB, Martin, CE, Gebhard, PH (1953). Seksueel gedrag bij de menselijke vrouw. Philadelphia, PA: WB Saunders Company.

Kinsey, AC, Pomeroy, WB, Martin, CE, (1948). Seksueel gedrag bij de menselijke man. Philadelphia, PA: WB Saunders Company.

Stephens, P. & Taff, M. (1987). Rectale impactie na klysma met een betonmix. American Journal of Forensic Medicine and Pathology, 8, 179–182

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge