Online relatietherapie werkt en is alternatief voor face to face relatietherapie

Verschillen mannen en vrouwen omtrent intimiteit en seks bestaan echt
Begeleiding bij hervatting seksleven na borstkanker kan beter
treatment, finger, keep

andreas160578 (CC0), Pixabay

Koppels met relatieproblemen ervaren ook heel wat  geestelijke en lichamelijke gezondheidsproblemen bij zowel de partners en hun kinderen. Binnen de Verenigde Staten is bijna  een derde van de gehuwde paren in relatiestress-situatie en bijna de helft van de eerste huwelijken (en meer dan de helft van de niet-gehuwde, samenwonende relaties) eindigen in een echtscheiding of scheiding.

“We weten dat relatie en huwelijkscounseling koppels kan helpen hun problemen op te lossen en echtscheiding te voorkomen. Het probleem is dat individuele counseling/relatietherapie duur en tijdrovend is,” vertelt Dr Brian Doss, een professor psychologie aan de Universiteit van Miami College van Arts & Sciences, en mede-ontwikkelaar van het online programma OurRelationship.com.

Hoewel echtpaartherapie effectief is in het verminderen van relatienood, wordt het gebruikt bij minder dan een derde van de echtscheidingen, en zelfs het feit dat koppels uit  bepaalde etnische minderheden en met lagere inkomens diensten ontvangen tegen  lagere tarieven doet de stap naar persoonlijke relatietherapie niet toenemen.

In een recente studie, getiteld, “Een gerandomiseerde gecontroleerde trial van het Web-Based OurRelationship programma: Effecten op de relatie en de individuele werking,” hebben  Doss en zijn UM collega’s  de efficiëntie  getest van het 8-uur web-based programma.

Paren voltooiden online activiteiten, zoals een probleem te selecteren om aan te werken en het bekijken van video’s om dat probleem op te lossen, en ze hadden vier 15-minuten gesprekken met projectmedewerkers.

Met financiering van het National Institute of Health voerden de onderzoekers een landelijk onderzoek waarin 300 paren  willekeurig werden toegewezen aan het online programma of geselecteerd werden voor een twee maanden durende wachtlijst controlegroep. Men mat de waardering voor de relatie door de koppels voor, tijdens en na het programma.  Volgens de bevindingen,  verbeterde het programma de tevredenheid met de relatie, er waren minder symptomen van depressie en angst, en 97% van de koppels zeiden dat ze het programma zouden aanbevelen aan een vriend.

“We zijn enthousiast over de resultaten, omdat ze laten zien dat bijna alle paren voordelen ervaren van het online korte programma zonder dat ze in een individuele dure persoonlijke relatietherapie programma moeten stappen. De resultaten tonen ook aan dat, door het verbeteren van hun relatie, het de  betrokkenen aanzienlijk minder depressief en angstig maakte.”, aldus onderzoeker Doss

In juli 2016 zal een geactualiseerde versie van het programma, gesponsord door een federale subsidie ​​van de Administratie voor kinderen en gezinnen, beschikbaar zijn. Deze versie kan worden ingevuld op een smartphone en daarbij zullen ook online coaches ingeschakeld worden om paren te helpen door middel van het programma. Het zal beschikbaar zijn voor echtparen, samenwonenden, en koppels van hetzelfde geslacht zijn. Het programma lijkt vooral van belang voor paren die niet de tijd of het geld hebben om in te gaan op face-to-face counseling.

Bronnen

http://www.sciencenewsline.com/news/2016040515410051.html

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge