Seksspeeltjes kunnen mannen helpen met typische mannelijke seksuele problemen.

Meer zin in seks tijdens menstruatie
Gaslighting een vorm van relationele terreur
the young couple, people, woman

icsilviu (CC0), Pixabay

Seksspeeltjes zijn nog nooit zo populair geweest als nu. De verkoop is jarenlang gestaag toegenomen, maar ze zijn echt gestegen tijdens lockdown en quarantaine.
Ondanks hun groeiende populariteit, bestaat er nog steeds een taboe op het gebruik van speelgoed in de slaapkamer – en dit geldt vooral voor mannen schrijft Justin Lehmiller, bekend Amerikaans seksuoloog, in zijn blog. Hoewel seksspeeltjes voor vrouwen vaak worden geprezen omdat ze vrouwen de controle geven over hun plezier en hen meer op hun gemak laten voelen met hun lichaam, horen we niet vaak hetzelfde bericht als seksspeeltjes voor mannen.

In feite zijn de berichten die we horen vaak het tegenovergestelde: seksspeeltjes voor mannen worden vaak belachelijk gemaakt. Zo worden er berichtjes gepost door mannen  waarin zogenaamde mannelijke masturbators worden beschreven als ‘je stijve in een thermoskan stoppen’. Als je tussen de regels door leest, wordt er veel gezegd over mannelijke seksspeeltjes dat ‘echte’ mannen ze niet nodig hebben en dat er iets beschamends is aan het gebruik ervan.

In het licht hiervan mag het niet verrassend zijn dat het gebruik van seksspeeltjes bij mannen veel lager is dan bij vrouwen [1] (hoewel homo- en biseksuele mannen dit soort toys vaker lijken te gebruiken dan heteromannen [2]).

We zouden er echter goed aan doen om onze houding ten opzichte van seksspeeltjes voor mannen te veranderen en het taboe te doorbreken beweert Lehmiller, omdat uit onderzoek blijkt dat seksspeeltjes kunnen helpen om de seksuele prestaties van mannen te verbeteren en de kwaliteit van hun seksleven te verbeteren. Het kan helpen om typische seksuele problemen bij mannen te verhelpen.

Mannen die seksspeeltjes gebruiken, melden dat het over het algemeen hun seksuele ervaringen verbetert [2]. Gebruikers van seksspeeltjes melden ook een beter seksueel functioneren. Onderzoek heeft met name aangetoond dat gebruikers van seksspeeltjes een betere erectiele functie, een betere orgastische functie, meer bevredigende geslachtsgemeenschap en meer seksueel verlangen rapporteren [1].

Ook zijn mannelijke seksspeeltjes – met name masturbatie-apparaten waar de penis wordt ingebracht – gebruikt als een succesvolle behandeling voor zowel voortijdige ejaculatie als vertraagd orgasme bij mannen [3,4]. Deze onderzoeken suggereren dat het regelmatig gebruik van deze apparaten mannen mogelijk kan helpen om een ​​betere ejaculatiecontrole te ontwikkelen.

Waar te beginnen voor mannen die erover nadenken seksspeeltjes te proberen om deze potentiële voordelen te benutten. Totdat het taboe rond mannelijk seksspeeltjes is verbroken, voelen vele mannen zich misschien niet op hun gemak om persoonlijk naar een seksshop te gaan, dus kan je beter beginnen met het online zoeken naar typisch mannelijke speeltjes van leveranciers die discrete verzending en facturering aanbieden om privacy en comfort te garanderen.

Er zijn veel winkels voor seksspeeltjes voor volwassenen die een breed assortiment speelgoed voor mannen, vrouwen en koppels van ‘s werelds populairste merken op voorraad hebben.

Het enorme aantal opties lijkt in eerste instantie misschien overweldigend, dus je kunt beginnen met je zoekopdracht te beperken tot masturbatie-apparaten, die zijn ontworpen voor mannen van alle oriëntaties.

Deze apparaten hebben interne ribbels gemaakt van verschillende materialen die zijn ontworpen om de penis te stimuleren. Dit is het soort speelgoed dat in de bovengenoemde onderzoeken wordt gebruikt en dat kan helpen bij het ontwikkelen van meer controle over de ejaculatie.
Sommigen van hen zijn ontworpen om het uiterlijk van geslachtsorganen na te bootsen; anderen hebben echter een meer onopvallende uitstraling. Verschillende mannen hebben verschillende voorkeuren als het gaat om deze masturbators. Sommigen geven er de voorkeur aan dat ze er realistischer uitzien, terwijl anderen zich meer op hun gemak voelen bij het omgaan met speelgoed dat niet het menselijk lichaam in casu een vrouwelijke vagina probeert na te bootsen.
Hoe dan ook, er is speelgoed voor mannen met verschillende smaken en ervaringsniveaus.
Dus ga je gang zegt Lehmiller – bekijk ze en verken je opties. En onthoud dat het geen schaamte is om seksspeeltjes te gebruiken en dat het gebruik ervan alleen maar kan helpen om je seksuele prestaties en tevredenheid te verbeteren.

[1] Reece, M., Herbenick, D., Sanders, S. A., Dodge, B., Ghassemi, A., & Fortenberry, J. D. (2009). Prevalence and characteristics of vibrator use by men in the United States. The Journal of Sexual Medicine6(7), 1867-1874.

[2] Rosenberger, J. G., Schick, V., Herbenick, D., Novak, D. S., & Reece, M. (2012). Sex toy use by gay and bisexual men in the United States. Archives of Sexual Behavior41(2), 449-458.

[3] Rodríguez, J. E., & López, A. (2016). Male masturbation device for the treatment of premature ejaculation. Asian Pacific Journal of Reproduction5(1), 80-83.

[4] Rodriguez, J. E., Picazo, J. A., & Lopez, E. (2017). Male masturbation device for the treatment of delayed ejaculation: A case report. Asian Pacific Journal of Reproduction6(4), 191.

 

Bronnen

https://www.lehmiller.com/blog/2020/6/26/how-sex-toys-can-help-men-improve-their-sexual-performance

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge