Meer ongehuwde koppels met kinderen

Een op vijf mannen was nog nooit verliefd
Waarom hebben sommige koppels meer seks?
baby-20674_960_720

Bron pixabay.com

Vaak is de keuze om niet in het huwelijksbootje te stappen een pragmatische beslissing. Een huwelijk brengt meer rompslomp met zich mee, en vaak zijn er andere prioriteiten (kinderen, verbouwingen, …). Er lijkt bij Belgische koppels ook weinig animo te zijn voor een snel afgehandeld burgerlijk huwelijk – we trouwen minder vaak, maar als we het doen willen we het wel ineens goed doen.

Wereldwijd krijgen steeds meer mensen kinderen zonder dat ze getrouwd zijn, ook in landen waar religie en familieleven sterk met elkaar verweven zijn. Dat zegt Statista.

Steeds minder koppels vinden het nodig te trouwen voor ze aan kinderen beginnen, zo blijkt. Statista kon cijfers van 2005 en 2014 inkijken en zo goed als in elk bestudeerd land bleken er in 2014 minder getrouwde ouderparen te zijn.

Opmerkelijk is dat die tendens ook te zien is in erg gelovige landen, zoals Ierland of Polen. In dat laatste land hadden in 2005 2,5 procent van de kinderen ongetrouwde ouders, tegenover 15 procent in 2014.

De meeste kinderen met ongetrouwde ouders wonen in Estland, de minste in Griekenland. Daar is de evolutie zelfs omgekeerd gegaan: in 2014 zijn net iets meer ouders wél getrouwd dan in 2005

Samenlevingsvormen zijn minder stereotiep dan een aantal decennia geleden. Ieder koppelt vult een relatie op zijn heel persoonlijke manier in. De meesten gaan eerst samenwonen voor ze trouwen en beginnen pas later aan kinderen , anderen trouwen nadat er kinderen zijn gekomen.

rise

Bronnen

http://weekend.knack.be/lifestyle/radar/steeds-meer-ongetrouwde-koppels-met-kinderen/article-normal-707495.html

https://www.statista.com/chart/4877/the-rise-of-unmarried-parenting/

http://www.parents.com/blogs/parents-news-now/2015/03/11/trends/unmarried-and-living-together-the-parenting-trend-thats-on-the-rise/

http://cyprus-mail.com/2016/05/24/rise-unmarried-parenting-around-world/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge