Rol van kinderwens in de zoektocht naar de ideale partner

Anticonceptie voor mannen : vasalgel?
Alles voor de wetenschap: seks onder de scanner

Ben_Kerckx / Pixabay

Laten singles zich leiden door hun kinderwens bij het zoeken naar een partner? Zijn singles met een kinderwens bereid om op date te gaan met een ouder? En laten single ouders hun keuze voor een partner beïnvloeden door de mening van hun kinderen?

Een kinderwens, eigen kinderen, dan wel de kinderen van een toekomstige partner lijken een minder grote rol te spelen dan verwacht, dit blijkt uit een onderzoek van datingsite PARSHIP bij 830 van haar leden.

Nagenoeg 60% van de kinderloze Belgische singles heeft een kinderwens. Opvallend is dat deze kinderwens groter is bij mannen (65% wil graag kinderen) dan bij vrouwen (50%). Deze kinderwens vormt echter geen reden om actief op zoek te gaan naar een partner. Zo geeft 60% van de bevraagde singles aan dat hun kinderwens zeker niet de motivatie vormt om actief deel te nemen aan het dating circuit.

kind1

Bron www.parship.nl

Mieke Mievis, PARSHIP single coach zegt: “In deze moderne tijden vergeten we soms dat het krijgen van een kind, het hebben van seks en het hebben/vinden van een partner helemaal niet meer aan elkaar gekoppeld moeten zijn. Er zijn kinderen genoeg die groot worden zonder dat hun ouders partners zijn, partners genoeg die kinderen krijgen op een andere dan de natuurlijke manier en er is seks genoeg, al dan niet met de partner, die niet leidt tot het hebben van een kind. …”

Op date met een ouder, geen probleem

Is de Belgische single dan wel bereid om met iemand te daten die al kinderen heeft? Voor 60% van de kinderloze singles met kinderwens, vormt dit niet meteen een probleem. De resterende 40% is dan weer eerder terughoudend wat betreft daten met iemand die al kinderen heeft: ‘ik wil (eventueel) zelf kinderen, niet andermans kinderen’, luidt hun antwoord.

Maar gesteld kan worden dat ‘een date met een vader of moeder’ de single met een kinderwens niet meteen afschrikt: voor 20% is het redelijk logisch aangezien kinderen nu eenmaal onderdeel zijn van het leven van de ander, nog 41% van de bevraagden vindt het geen probleem, zolang de eigen kinderwens ook nog gewoon bespreekbaar is.

De kinderloze single zonder kinderwens schrikt er zelfs helemaal niet voor terug om te daten met iemand die al kinderen heeft (74% wil graag op date  met een  ouder), echter  met uitzondering van de jongste single (18-35 jarigen) die niet zozeer zit te wachten op een partner die al kinderen heeft.

kind2

Bron www.parship.nl

Kinderen geen geheim bij nieuwe relatie

De ondervraagde singles vinden dat hun date onmiddellijk mag weten dat ze al kinderen hebben. Slechts 2.7% van de ondervraagden zegt dit liever nog niet tijdens een eerste date, uit vrees dat het een afknapper is voor de ander. Wel zullen ze hun nieuwe partner niet meteen voorstellen aan de kinderen. De helft van de single ouders (51%) stelt de ontmoeting tussen hun kinderen en nieuwe partner uit totdat ze zeker zijn dat het serieus wordt, 4% van de single ouders zelfs tot er serieus gedacht wordt aan samenwonen. Voor 41% van de geïnterviewde single ouders is het niet zo belangrijk wanneer deze ontmoeting voor het eerst plaatsvindt, “het gebeurt wanneer het gebeurt”, luidt het antwoord.

kind3

Bron www.parship.nl

En dan maar hopen dat de kinderen en de nieuwe partner goed overeenkomen, want toch 46% geeft toe belang te hechten aan de mening van hun kinderen: 40% meent dat hun kinderen een vorm van inspraak mogen hebben, de nieuwe liefde zal immers een grote rol gaan spelen in hun leven. Voor 6% van de single ouders is de mening van de kinderen zelfs doorslaggevend in hun keuze van een nieuwe partner: “als de kinderen het niet eens zijn, kap ik het contact af”.

Uit de PARSHIP-enquête blijkt ook nog dat mannen minder belang hechten aan de mening van hun kinderen dan de vrouwelijke single ouders. De mannen zullen eerder voor hun eigen geluk kiezen, of beter gezegd “de kinderen hebben maar te accepteren op wie ik verliefd word”.

Bronnen

https://www.parship.be/pics/downloads/nl_BE/PB-1709–Parship—Invloed-van-kinderen-bij-het-daten-x2x.pdf

 

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge