Single zijn ligt misschien aan je genen?

Tijdje single is niet erg
Aantal singles stijgt in Japan

Bron www.unsplash.com

Er lopen nogal wat singles rond op de wereld. Waaraan ligt dat. Wellicht ben je de ware nog nooit tegengekomen of klikt het niet met degenen die je wel al tegengekomen bent.  Maar volgens onderzoek kan je misschien de reden ook toeschrijven aan je DNA.

Wetenschappers beweren dat ze  een single-gen ontdekt hebben waarbij  dragers ervan  20% meer kans hebben om vrijgezel te zijn dan anderen.

Dit gen verlaagt het niveau van de feelgoodstof serotonine. Het gen zou  mensen minder comfortabel maken in hechte relaties. Dit bemoeilijkt om een intieme band met anderen te scheppen en leidt sneller ook sneller een relatiebreuk.

De onderzoekers aan de universiteit van Peking testten haarstalen van bijna 600 universiteitsstudenten om een gen genaamd 5-HTA1 te analyseren. Ze vonden dit in  twee verschillende versies.

Daaruit concludeerde men dat wie de G-versie heeft veel meer kans loopt om single te zijn dan degenen met de C-versie. Het verband kan niet uitgelegd worden door andere factoren die relaties beïnvloeden, als uiterlijke kenmerken en rijkdom.

5-HTA1 zou vooral invloed hebben op de ontwikkeling van de hersenen. Mensen met de G-versie maken minder serotonine aan, zijn neurotischer, maken minder snel contacten en lopen een groter risico op depressies dan mensen die de C-versie bezitten.

Het gen en de hersenen
Mensen met de G-versie maken minder serotonine aan, een chemische stof die betrokken is bij het humeur en geluk. Deze dragers vinden het moeilijker om een nauwe band te aan te gaan met anderen. Ze lopen ook meer risico om neurotisch te zijn en met een depressie te kampen. De wetenschappers zeggen verder nog dat pessimisme en neurotische trekjes niet bevorderlijk voor het aangaan van een relatie en iemand ook minder stabiel maken.

Bronnen

http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/2128059/2014/11/21/Ben-jij-geboren-om-single-te-zijn-Het-ligt-aan-je-genen-volgens-studie.dhtml

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2842893/Were-BORN-single-Scientists-discover-gene-makes-certain-people-bad-relationships.html

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge