Singles die emoji gebruiken, denken het vaakst aan seks.

Vrouwentranen remmen sekslust
Verliefd worden door 36 vragen te stellen?

De Amerikaanse datingsite Match.com heeft een onderzoek gedaan naar de mate waarin emoji, de welbekende smileys, worden gebruikt door haar leden. Het doel van het

Photo by Lidya Nada

onderzoek was onder andere de eventuele link tussen seks en de smileys en welke singles specifiek het meest gebruiken.

Je kent zelf vast ook wel zo iemand die het simpelweg niet kan laten om een smiley aan het einde van een zin toe te voegen, of misschien doe je dat juist zelf ook wel en herken je dus een echte addict in jezelf.

Iets meer dan de helft van de vrijgezellen, die vaak smileys in tekstberichten gebruikt, had volgens het onderzoek in 2014 regelmatig seks.

Het onderzoek wordt gezien als het meest uitgebreide onderzoek naar alleenstaande mannen en vrouwen, omdat er in totaal 5.675 vrijgezellen meededen.

Daten en trouwen
Niet alleen heeft veelvoudig gebruik van emoticons invloed op het seksleven van vrijgezellen. ,,Gebruikers gaan vaker op date en hebben twee keer meer kans om te trouwen. 62% van de vrijgezelle smileygebruikers wil trouwen, terwijl dat slechts 30% is van de mensen die geen emoticons gebruikt,” vertelt één van de onderzoekers Helen Fisher aan TIME.

Volgens het onderzoek denken fervente gebruikers ervan vaker aan seks dan anderen, zie deze mooie infographic:

Emoji-seksinfographic-1024x810

 

media_xll_2760189
Een sms’je of Whatsappbericht is vaak kort en onpersoonlijk. Mensen zouden daarom van een emoticon houden, omdat een berichtje zo een stuk persoonlijker wordt. ,,We willen dat onze Whatsappjes en berichtjes persoonlijk zijn. Door smileys creëren we een manier waarop we onze emoties op een andere, veiligere manier, kunnen uiten.”

Gebruikers werd ook gevraagd naar hun specifieke gebruik van emoji’s als ze online flirten. Grappig genoeg blijkt voor zowel mannen als vrouwen dezelfde emoji met exact hetzelfde percentage van 53% verreweg het meest populair, te weten de bekende knipoog:

Populairste-emoji-voor-vrouwen

Bronnen

http://time.com/3694763/match-com-dating-survey-emoji-sex/

http://www.tipsenweetjes.nl/gezondheid/singles-die-emoji-gebruiken-denken-het-vaakst-aan-seks/

http://www.ad.nl/ad/nl/1003/You/article/detail/3846040/2015/02/06/Fervente-smileygebruikers-hebben-meer-seks.dhtml

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge