Seks tijdens menstruatie en condoomgebruik

Tinder nodigt uit tot meer risicovol seksueel gedrag
Herpes met vaccinatie genezen ?

Als je je menstruatie hebt, neem je dan een pauze in je gebruikelijke seksuele gewoonten? Als je ja hebt geantwoord, ben je niet de enige. Uit een  enquête bleek dat slechts 15% van de menstruerende vrouwen tijdens hun menstruatie dezelfde sekspraktijken volgen als de rest van de maand.

Wat doen ze in plaats daarvan in bed? Volgens de enquête vermeed 48% alle geslachtsgebonden seksuele activiteiten, terwijl 41% zei zich te concentreren op het stimuleren van hun partner.

De enquête werd uitgevoerd door Clue, een app voor het bijhouden van periodetijden, en het Kinsey Institute Condom Use Research Team. De onderzoekers vroegen 95.000 mensen uit 200 landen over periodeseks en condoomgebruik.

Bron http://www.health.com/sexual-health/how-many-woman-have-period-sex

De resultaten van het condoomgebruik waren nogal zorgwekkend. Wanneer mensen die afhankelijk zijn van condooms voor anticonceptie en / of soa-bescherming seks hadden tijdens de menstruatie, gingen ze sneller af zien  van het gebruik van een condoom. Condoomgebruik daalde 15% tijdens de periodeweek, toonden de resultaten.

Het overslaan van condooms tijdens de menstruatieweek heeft mogelijk te maken met mythen rond zwangerschap en SOA-risico: 30% van de ondervraagden zei dat ze zich tijdens hun menstruatie minder zorgen maakten over zwangerschap. (Die personen zouden bij de 50% van alle respondenten kunnen zijn die zeiden dat ze andere vormen van anticonceptie gebruikten.)

Bron http://www.health.com/sexual-health/how-many-woman-have-period-sex

Een op de drie respondenten die tijdens de periode van seks geen condoom gebruikte, zei dat ze “niet bezig waren met het risico van een seksueel overdraagbare infectie” in deze tijd van de maand.

Bron http://www.health.com/sexual-health/how-many-woman-have-period-sex

 

Wat het SOA-risico betreft, kan de enquête het feit weerspiegelen dat respondenten zich geen zorgen maakten over de status van hun partner. Maar het is belangrijk om te onthouden dat je baarmoederhals tijdens de menstruatieperiode meer open is, dus je hebt een iets hogere kans op infectie tijdens onbeschermde seks, aldus wetenschapper dr. Ford.

 

Als het gaat om het kiezen van een condoom of niet, zei 20% van de vrouwen dat zij de enige beslisser waren en drie van de vier vrouwen zeiden samen met hun partner te beslissen. Neem de risico’s van zwangerschap en SOA in gedachten, neem de leiding over uw gezondheid en blijf condooms gebruiken, als dit de hele maand uw gebruikelijke methode is, is het advies van de gezondheidsorganisatie Health.

Bronnen

http://www.health.com/sexual-health/how-many-woman-have-period-sex

https://www.teenvogue.com/story/condom-use-survey-shows-womens-opinions-on-safe-sex

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge