Karaktertest

Dit is een zogenaamde Big5-test, waarbij je  een test ondergaat waarbij 5 karaktereigenschappen naar voren komen. Het is raadzaam om als (toekomstig) koppel beide los van elkaar de test in te vullen en dan de scores met elkaar te vergelijken. Over het algemeen blijkt dat hoe meer u overeenstemt, dit hoe beter het is. Men zegt vaak dat tegengestelden elkaar aantrekken, maar inzake persoonlijkheidstrekken blijken gelijke persoonlijkheidstrekken toch meer succes op te leveren voor een goede relatie.

  • Geef op iedere schaal hieronder aan met welk woord je jezelf in het algemeen het best beschrijft. Klik op het meest toepasselijke rondje. Als beide termen even sterk opgaan, klik dan het middelste rondje.
  • Als alles is ingevuld kun je onderaan het resultaat bekijken. Om de test opnieuw te maken, moet u de pagina vernieuwen of terug naar de overzichtspagina van de testen gaan.

    5 4 3 2 1

Uw  score
Negatieve emotionaliteit: U krijgt, afhankelijk van uw score, een omschrijving per onderdeel:

Extraversie:
Openstaan:
AltruÔsme:
ConsciŽntieus:

Deze test is oorspronkelijk ontwikkeld door © http://www.btsg.nl/ Aanpassingen © Gerard Gielen www.seksonderzoek.be  2016

Terug naar de pagina met testen.