Eerst opwinding, dan verlangen: libido bestaat niet

Grote mannen geven betere seks of toch niet?
Lange afstandslopers hebben betere seks/ ook flunning bevordert seksleven.

Heeft u wel eens gehoord dat uw libido best wat minder mag zijn? Dan kan u dat nu als larie afschrijven. Volgens Emily Nagoski, psychologe aan het Smith College in Massachusetts, bestaat ‘het libido’ namelijk helemaal niet.

louvre-832314_960_720

Bron : pixabay.com

Een nieuwe wetenschappelijke studie stelt dat het libido niet bestaat. Wat wij beschrijven als ‘libido’ zou volgens de onderzoekers niet meer zijn dan ‘spontaan verlangen’, zo schrijft Daily Mail.

Wetenschapper Emily Nagoski verklaart de ontdekking als volgt: ,,Onze opvattingen over het libido, ook wel seksdrive genoemd, zijn erg verouderd. Taalkundig gezien is een ‘drive’ een prikkel, iets dat te maken heeft met leven en dood, zoals honger of koude. Je gaat niet dood als je geen seks hebt, natuurlijk.”

Ook zouden mannen de reden zijn waarom de meeste vrouwen geloven dat ze zoiets als een libido zouden moeten hebben. “We verwachten van iedereen om zo’n spontaan verlangen te hebben, gewoon omdat zoveel mannen het ervaren. Maar in werkelijkheid is dat helemaal niet zo. Slechts 10% tot 20% van de vrouwen krijgen spontaan zin.”

Unieke seksualiteit
In haar boek, ‘Come As You Are’, stelt Nagoski dat iedere vrouw haar eigen unieke seksualiteit heeft, bijna zoals een vingerafdruk.

Bovendien verschillen vrouwen onderling ook heel erg en zouden ze zichzelf in wezen eigenlijk echt niet met anderen mogen vergelijken als het op seksualiteit aankomt. ,,Het is belangrijk dat we onszelf niet beoordelen aan de hand van de ervaringen van anderen”, vertelt ze. ,,Vrouwen verschillen erg van elkaar en dat is normaal. Het is niet zo dat er iets niet klopt als je niet meteen zin krijgt of hebt. Spontaan verlangen is niet eens noodzakelijk voor seksueel genot.”

Eerst opwinding, dan verlangen
Stilaan komen recente onderzoeken tot de conclusie dat seksuele reacties niet zo rechtlijning zijn als eerst gedacht. ,,Het vorige model, dat nog uit de late jaren 70 afstamt, beschreef een gebrek aan ‘seksuele fantasieën en verlangen naar seksuele activiteit’. Het plaatste seksueel verlangen vooraan, alsof het een soort honger was, die absoluut bevredigd moest worden. Maar in feite ervaren veel mensen, voornamelijk vrouwen, verlangen als een reactie op erotische stimulatie, zoals zoenen of aanrakingen van je partner. Zij hebben eerst opwinding nodig, waarna het verlangen volgt. Beide vormen van verlangen komen voor en zijn evenwaardig en even gezond.”

‘Vrouwen verschillen erg qua seksuele beleving, en dat is normaal. Het is niet zo dat er iets niet klopt als je niet meteen zin krijgt of hebt. Spontaan verlangen is niet eens een voorwaarde voor seksueel genot.’

Bronnen

http://www.ad.nl/ad/nl/1003/You/article/detail/3945976/2015/04/07/Wetenschappelijk-bewezen-libido-bestaat-niet.dhtml

http://www.gva.be/cnt/dmf20150408_01619793/het-libido-bestaat-niet

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150408_01619904

http://www.medicaldaily.com/sex-drive-doesnt-exist-psychologist-says-more-women-experience-responsive-desire-328206

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge