Open paraplu met regendruppels nieuwe emoji in campagne veilige seks

Moeder bepaalt seksleeftijd dochters
De vrouwelijke poep zegt veel over haar vruchtbaarheid

solas-ser / Pixabay

“Open Paraplu met Regendruppels” is de emoji die gelanceerd wordt voor de campagne voor meer condoomgebruik om SOA/HIV te voorkomen. Aanvankelijk had men gevraagd aan de Unicde om een officiële Condom Emoji te creëren, maar dit werd geweigerd.

Ter gelegenheid van Wereld AIDS Dag pleit Durex om de emoji “Paraplu met Regendruppels” emoticons te gebruiken om te helpen het bewustzijn van de risico’s van onveilige seks te verhogen
Meer dan 75% van de 16-35-jarigen in een recent onderzoek gebruikt emoji’s om seksuele thema’s  te bespreken en 9 van de 10 beweren dat een veilige seks emoji hen zou helpen om meer openlijk te praten over veilig vrijen
Bijna 50% van de 16-35-jarigen denken dat HIV  hen niets kan deren ondanks het feit dat elke 30 seconden een jongere besmet wordt het virus.

Als onderdeel van Durex’s lopende #CondomEmoji campagne, kondigde ‘Durex aan om “Paraplu met Regendruppels” te gebruiken om veilige seks te promoten.

condom-emojiTer gelegenheid van Wereld Aids Dag op 1 december pleit Durex dat mensen over de hele wereld dit zouden gebruiken en delen  om het bewustzijn van de risico’s van onveilige seks  te benadrukken en Unicode te vragen een officiële emoji goed te keuren die op elke smartphone kan gebruikt worden.

Meer dan 60% van de jongeren gaf aan dat ze veilig vrijen belangrijk vinden, met 72% van de ondervraagden die toegeven dat ze vonden dat het gemakkelijker zou zijn om emoties met behulp van emoji’s  uit te drukken.

De campagne heeft ook de steun van de International Planned Parenthood Association (IPPF) waarbij directeur-generaal Tewodros Melesse meldt: “Safe sex bewustzijn blijft een belangrijke mondiale uitdaging. Wij steunen de campagne van Durex om jongeren te helpen maken na te denken over bescherming.”

Durex heeft een online video gemaakt  als onderdeel van de campagne:

Bronnen

http://www.ippf.org/news/ippf-joins-durex-world-aids-day-detail-risks-unprotected-sex

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge