Soa gonorroe op weg om ongeneeslijk te worden

Dit is het beste moment voor seks (volgens je hormonen)
Voedingsmiddelen die erectiebevorderend zijn
640px-Overview_condoms_of_different_brands

Bron commons.m.wikimedia.org

In vergelijking met aids mag een druiper of gonorroe onschadelijk lijken. Maar de bestrijding van de seksueel overdraagbare aandoening wordt steeds moeilijker, waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Ook die besmetting kan tot de dood leiden.

De kans bestaat dat in de toekomst gonorroe niet meer te genezen zal zijn, dat meldt de BBC naar aanleiding van een verklaring van Sally Davies, de gezondheidsadviseur van de Britse overheid. Ze trekt aan de alarmbel nadat in de Britse stad Leeds een soort supervariant van de soa werd ontdekt. Ze adviseert huisartsen en apothekers de juiste medicatie mee te geven aan de dragers ervan.

Een ongeneeslijke vorm van de seksueel overdraagbare ziekte gonorroe, ook wel druiper genoemd, is zich aan het verspreiden. Daarvoor waarschuwt ook de World Health Organisation (WHO). Huidige antibiotica zijn niet meer in staat de soa te genezen.

Gonorroe kan verstrekkende gevolgen hebben. Zo kunnen mensen die besmet zijn met de bacterie onvruchtbaar raken en kan de ziekte bij zwangere vrouwen miskramen veroorzaken. Symptomen zijn onder andere groengele afscheiding met bloed en hevige pijn bij het plassen. Het aantal mensen dat een druiper oploopt, is al jaren aan het toenemen. Tegenwoordig zijn er wereldwijd jaarlijks zo’n 78 miljoen diagnoses. De verspreiding van de ziekte is volgens de WHO onder andere het gevolg van de afname van het gebruik van condooms en de toename van het aantal mensen dat verre reizen maakt. Veel mensen lopen de bacterie namelijk in het buitenland op. In Nederland kregen volgens het RIVM afgelopen jaar 6.000 mensen de diagnose gonorroe. Dat zijn er zo’n 800 meer dan in 2015.

Gezondheidsadviseur Sally Davies besliste om in actie te schieten nadat enkele patiënten in Leeds niet de gebruikelijke twee medicijnen kregen om de infectie te behandelen. Eerder al hadden specialisten aangegeven dat gonorroe in een sneltempo resistent aan het worden is voor de voor handen zijnde medicatie.

“Gonorroe dreigt een ongeneeslijke ziekte te worden”, zegt Davies kortweg in haar mededeling. Het risico dat de supervariant van gonorroe zich in het Verenigd Koninkrijk snel zal verspreiden, is niet geheel onbestaande. Het is dus alle hens aan dek, want gonorroe is er nu al de tweede meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoening. Bovendien trekken heel wat Britse jongeren tijdens de zomer naar het zuiden van Europa om te reizen en te feesten, dus ook verspreiding op het Europese vasteland behoort tot de mogelijkheden.

De symptomen van gonorroe (in de volksmond ook beter bekend onder de naam druiper), zoals pijn of branderigheid bij het plassen en toegenomen afscheiding treden niet altijd meteen op, waardoor mensen zich soms niet bewust zijn van het feit dat ze de ziekte verspreiden.

Bronnen

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20151228_02039995

https://www.ad.nl/binnenland/who-waarschuwt-ongeneeslijke-vorm-van-gonorroe-in-aantocht~aaa516c1/

https://www.hln.be/nina/fit-gezond/al-miljoenen-mensen-besmet-met-ongeneeslijke-gonorroe~a2fbe42d/

https://www.bd.nl/binnenland/who-waarschuwt-ongeneeslijke-vorm-van-gonorroe-in-aantocht~aaa516c1/103631422/

https://nl.metrotime.be/2017/07/07/must-read/druipers-binnenkort-ongeneeslijk/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge