Ugentec Hasselt kan snel SOA opsporen

Aantal tienermoeders daalt
Online anticonceptiewijzer helpt om anticonceptie te kiezen die bij je past

Image by https://www.flickr.com/photos/kleuske/11065417963

Het Hasseltse bedrijf UgenTec heeft voor een Australische klant een toepassing gemaakt waarmee kan opgespoord worden of iemand een seksueel overdraagbare aandoening (SOA) heeft. De test kan met de software van UgenTec ook nagaan of de persoon resistent is tegen antibiotica. Het pilootproject is een wereldprimeur in de diagnostische markt.

UgenTec, de Limburgse startup die DNA analyse automatiseert met behulp van artificiële intelligentie, heeft een software plugin opgeleverd voor SpeeDx, een Australisch diagnostisch bedrijf dat DNA-testen heeft om antibiotica resistentie & SOA’s snel op te sporen.

Deze testen kunnen van af heden volautomatisch geanalyseerd worden.

Zoals (intussen al door veel mensen) geweten, heeft UgenTec een methode ontwikkeld om heel snel DNA te analyseren. De technologie van het Hasseltse bedrijf kan dus worden gebruikt voor allerhande diagnostische tests. Het Australische bedrijf SpeeDx maakt er nu gebruik van. Zij gebruiken een software plug-in van UgenTec om via hun test de antibiotica-resistentie en SOA’s in het DNA op te sporen. Deze analyse gebeurt nu volautomatisch, wat sneller en goedkoper is.

De Australiërs zijn zodanig onder de indruk dat ze de technologie van UgenTec nu in al hun tests willen gebruiken.

“Dat is natuurlijk goed om te horen”, zegt Wouter Uten, CEO van het Hasseltse bedrijf. “Lovende woorden en tevreden klanten zijn belangrijk.”

UgenTec, het Hasseltse bio-informatica bedrijf, heeft een labo-software ontwikkeld die op basis van artificiële intelligentie sneller en betere resultaten geeft. De software wordt aan een snel tempo opgepikt door de markt. De jaarlijkse toename in DNA analyses gaat gepaard met striktere regulering voor moleculaire labo’s, UgenTec geeft met haar software een invulling aan deze twee marktproblemen.

Bronnen

Kurt Meers http://www.madeinlimburg.be/nieuws/ugentec-weet-direct-wie-soa-heeft/

http://www.limburgstartup.be/nieuws/ugentec-is-genomineerd-voor-de-rising-star-award-van-deloitte/

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge