Vrouwen in Engeland niet tevreden over seksleven.

Cultuursector kent veel grensoverschrijdend seksueel gedrag
Gewichtstoename na een huwelijk

Bijna de helft van de vrouwen tussen 25 en 34 in Groot-Brittannië bleek niet tevreden te zijn over hun seksleven.

Bron : www.footer.com/https://unsplash.com/photos/eOe81Ux2DUw

Dat volgde uit onderzoek van de Britse overheidsinstelling Public Health England.

49 procent van de 7.300 ondervraagden onder de 34 was ontevreden met het seksleven. . Ook de schrik om soa’s te krijgen zit er dik in, net als omgaan met menstruatiepijnen.

Hoe ouder vrouwen worden, hoe meer ze tevreden zijn over hun seksleven, blijkt uit de studie. Meer dan twee derde van de vrouwen tussen 55 en 64 is tevreden over wat er zich tussen de lakens afspeelt.
De grootste zorg van de ondervraagde vrouwen was om een ongewenste zwangerschap te vermijden. Verder stonden menstruatiepijnen  op drie in het lijstje, problemen hebben om zwanger te worden op zes en een soa krijgen op zeven.

Alle ondervraagden in het onderzoek waren ouder dan 16 en wonen in Engeland. Zo’n 65 procent van de vrouwen vertelde de laatste maand seks gehad te hebben terwijl 12 procent de laatste drie maanden seks had gehad.

Het onderzoek verhulde ook dat de meeste vrouwen gebruik maakten van anticonceptiemiddelen. Een derde van de vrouwen gebruikte een spiraaltje, een ander derde de pil. Ook condooms werden nog steeds talrijk gebruikt.

Onder andere bevindingen:
◾De meeste vrouwen die seksueel actief waren, gebruikten op zijn minst één anticonceptiemethode
◾ Ongeveer een derde van de vrouwen die momenteel anticonceptie gebruiken, gebruikte een spiraaltje of implantaat
Een ander derde zei dat ze de pil gebruikten
◾De condooms waren ook een populaire, maar niet per se reguliere keuze
◾12% van de 16- tot 24-jarigen zei dat ze geen reguliere anticonceptie gebruikten, vergeleken met 33% van de 35- tot 44-jarigen en 45% van de 45- tot 54-jarigen

Ongeveer een derde van de vrouwen had de afgelopen 12 maanden ernstige symptomen van reproductieve gezondheid ervaren, variërend van zware menstruatiebloedingen tot de menopauze en incontinentie tot onvruchtbaarheid.

Uit diepte-interviews bleek dat deze symptomen vaak invloed hadden op het vermogen van vrouwen om dagelijkse activiteiten uit te voeren, maar velen verhulden hun symptomen voor collega’s.

Verlegenheid fungeerde vaak als een barrière voor toegang tot kennis of ondersteuning inzake seksuele problemen en anticonceptie.

De gezondheidsdienst gaat de resultaten gebruiken als leidraad bij het opstellen van het toekomstige beleid.

Bronnen

https://www.bbc.com/news/health-44605904

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20180627_03585346/brits-overheidsrapport-helft-jonge-vrouwen-geniet-niet-van-seks?

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180627_03585346

https://www.demorgen.be/wetenschap/helft-jonge-vrouwen-geniet-amper-van-seks-55-plussers-des-te-meer-bf98c517/

https://www.hln.be/nina/seks-relaties/bijna-helft-van-vrouwelijke-millennials-geniet-niet-van-seks~a06a9922/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge