Meer aandacht voor zwanger worden dan om zwangerschap te voorkomen!

Twee keer seks per uur om sneller zwanger te worden?
Sperma van dikke mannen is minder gezond
zwanger

Bron : www.freepic.com

Eén op zes koppels kampt met vruchtbaarheidsproblemen. Maar wat betekent dat precies? Bij wie moet de oorzaak gezocht worden en is dat wel een goede vraag? En wat kan zoal je vruchtbaarheid beïnvloeden of een zwangerschap in de weg staan?

Kinderen krijgen lijkt iets vanzelfsprekend… tot het niet lukt. Word je geconfronteerd met vruchtbaarheidsproblemen dan brengt dat heel wat teweeg. Voor jezelf, maar ook in je relatie. Voor veel mensen is het zelfs de eerste keer in hun leven dat ze geconfronteerd worden met iets waar ze geen vat op hebben.

Als het van professor Petra De Sutter, hoofd van de afdeling Reproductieve Geneeskunde van het Universitair Ziekenhuis Gent, afhangt, worden de lessen seksuele voorlichting binnenkort heel anders aangepakt. “In plaats van tieners te leren hoe ze niet zwanger worden, zouden ze beter focussen op hoe ze wel zwanger kunnen raken.”

Met het oog op het vermijden van tienerzwangerschappen en van seksueel overdraagbare aandoeningen is dit heel correct. Maar het probleem is dat meisjes met dat idee blijven zitten. Zodra ik stop met contraceptie, ben ik zwanger, denken ze. Maar de realiteit is helemaal anders: één Vlaams koppel op zes ondervindt problemen bij het zwanger worden.

Vrouwen stellen hun kinderwens vaak uit. Omdat ze ervan overtuigd zijn dat ze zwanger zullen worden zodra ze dat willen. En als dat niet lukt, is er nog altijd IVF om het op te lossen. Maar van IVF kan je geen mirakels verwachten bij oudere vrouwen. Het is de taak van de overheid en van de scholen om meisjes als ze een jaar of 16,17 zijn, correct voor te lichten.

Intussen blijft het aantal ivf-behandelingen in ons land maar toenemen. Er zijn er elk jaar ongeveer 20.000.

Kortom, De Sutter pleit ervoor om het vak ‘seksuele voorlichting’ op school te vervangen door het vak ‘seksuele en reproductieve voorlichting’. Alleen zo, zegt ze, zullen we onze bevolking op peil kunnen houden.

Bronnen

http://www.hbvl.be/cnt/dmf20151203_02002219/leer-tieners-net-hoe-ze-wel-zwanger-moeten-worden-in-plaats-van-het-af-te-raden

https://www.deverdwaaldeooievaar.be/psychologische-impact

https://jeugdinfotheek.be/nieuws/leer-tieners-ook-hoe-ze-w%C3%A9l-kinderen-kunnen-krijgen

De Morgen, Do. 03 Dec. 2015, Pagina 9

https://www.hln.be/nina/seks-relaties/-leer-tieners-ook-hoe-ze-wel-kinderen-kunnen-krijgen~a2bd2856/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge