Orgasme vrouw verhoogt bevruchtingskans met 15%

Vrouwen in langetermijnrelatie hebben meer problemen met zin in seks
Keizersnede wijzigt evolutie van de mens
butt, dress, underwear

Delaforet (CC0), Pixabay

Terwijl vroeger onderzoek vooral de nadruk legde op het mannelijk orgasme als link naar vruchtbaarheid, en vrouwelijk orgasme werd aanzien als meer voor het plezier, heeft onderzoek aangetoond dat het vrouwelijke orgasme een belangrijke impact kan hebben op de bevruchting. Onderzoek bevestigt dat als de vrouw tot een climax komt, de kans op het concipiëren met maar liefst 15 procent verhoogt.

Onderzoekers van de University College Cork lieten vrouwen registreren of ze een orgasme hadden ervaren of niet gedurende twee maanden. De vrouwen moesten  zichzelf op verschillende momenten seksueel stimuleren, waarbij ze de ene keer wel en de andere keer niet tot een orgasme moesten komen. Uit bestuderen van de gegevens bleek dat de kans op zwangerschap significant toenam bij vrouwen die meer orgasmes hadden ervaren.

De studie betrof weliswaar maar zes vrouwen in de leeftijd tussen 26-52 jaar. Ze hadden een zaadopvangend reservoir ingebracht, een soort menstruatiecap. Vooraf moesten ze een zaadsimulerend product inbrengen, een soort glijmiddel op waterbasis dat heel erge gelijkt op sperma.

Ze stimuleerden zichzelf tot ze tot een orgasme kwamen. Men ging na de handeling  na hoeveel zaadsimulerend middel er in het reservoir overbleef. Een aantal vrouwen moest zichzelf stimuleren tot ze een orgasme kregen, de andere vrouwen niet. Vrouwen die een orgasme hadden ervaren, hielden meer vloeistof in het reservoir in de vagina dan vrouwen die geen climax hadden ervaren.

Het vrouwelijke orgasme zou een sperma-retentie functie stimuleren, d.w.z. door het orgasme wordt meer sperma dieper ingezogen en langer bijgehouden in de vagina zodat er een grotere kans op bevruchting is.

Kritiek op het onderzoek is wel dat men enkel de hoeveelheid sperma gemeten heeft die achterblijft in de vagina na seks. Ander onderzoek bevestigt dat het toch ook vooral de kwaliteit van het sperma, namelijk de verhouding gezonde en ongezonde zwemmers is, die zorgt voor de bevruchting. Maar het onderzoek toont toch wel aan dat meerdere factoren een rol spelen bij de kans op bevruchting.

Bronnen

​​http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3991304/Can-ORGASMS-increase-fertility-Reaching-climax-raise-chance-conceiving-15-cent.html#ixzz4S9Bs7m9o

http://www.socioaffectiveneuroscipsychol.net/index.php/snp/article/view/31927

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge