Real care baby en zwangerschapsbuik : hulpmiddelen om te wennen aan zwangerschap en kinderwens

Covid 19 heeft zware gevolgen voor koppels die via IVF kinderen willen krijgen. Behandelingen voor lange tijd opgeschort.
Kan je zwanger worden tijdens je menstruatieperiode

Ongewenst zwanger bij een jonge vrouw/tiener. De baby houden of niet?  Ben je geschikt

Kinderwens Fara

Foto van studenten vroedkunde Erasmus met real care baby. Bron : www.fara.be

als moeder of als zwangere vrouw.  Een kinderwens bij personen met een handicap? Ooit gedacht: het zou toch praktisch zijn als ik eens kon ‘testen’ of het wel zou lukken, zo met een baby? Dan was je niet de enige want ondertussen zijn er zogenaamde ‘real care babies’ op de markt. Poppen die net doen zoals een baby: ze ruiken als een baby, ze huilen, ze willen vastgehouden worden, ze moeten drinken.

Sinds enige tijd is een elektronische baby op de markt waarmee je kan wennen aan het hebben en verzorgen van een baby.  Deze babypop lijkt levensecht. Hij huilt als hij honger of een vieze luier heeft, een boertje moet laten of gewiegd wil worden. Als je hem op de juiste manier verzorgt, stopt het huilen en hoor je een tevreden geluidje. Doe je niets, dan gaat de baby steeds harder huilen. Met zo een elektronische baby kan je wellicht minder de leuke momenten beleven van het hebben van een baby zoals het knuffelen, borstvoeding geven, glimlachjes, enz. Maar je ervaart wel heel duidelijk de minder leuke momenten, zoals huilbuien, ‘s nachts moeten opstaan, op tijd eten geven, aandacht vragen, enz.

De frequentie en lengte van  het huilen kunnen worden ingesteld: makkelijk, medium of moeilijk. Al de handelingen worden geregistreerd. De gegevens kunnen aan het einde worden gedownload en uitgeprint.

 

Ben je zwanger en wil je weten wat het kan betekenen om 24u/24u voor je pasgeboren

Real care baby en zwangerschapsbuik Bron www.fara.be

baby te zorgen? Denk je eraan om zwanger te worden maar weet je niet of het ouderschap wel haalbaar is? Wil je graag aan de lijve ervaren hoe het is om (hoog) zwanger te zijn? Dan is het een leuk idee om de Real Care Baby en/of de zwangerschapsbuik te ontlenen.

Zit je als begeleider met vragen of bezorgdheden over de kinderwens van je cliënten? Hier vind je meer handvatten om het gesprek aan te gaan rond het thema bij je cliënten.Wil je graag de Real Care Baby ontlenen? Neemt contact met ons op om verder af te stemmen en de mogelijkheden te bespreken. Dit kan via telefoon (016/386950) of mail (vragen@fara.be). Info http://www.fara.be

Real care baby Bron www.fara.be

 

Scholen kunnen de real care baby ook hier uitlenen. https://rtclimburg.be/uitleendienst/personenzorg/realcare-baby/

Handleiding(en) / Infofiches / Quickstarts / …

Informatie over aankoop van de baby’s. Klik hier

Meer info over kinderwens, (on)vruchtbaarheid, onderzoeken, diagnoses, behandelingen, enz. Klik hier

Bronnen

http://www.sofierozendaal.nl

https://rtclimburg.be/uitleendienst/personenzorg/realcare-baby/

https://www.fara.be/kinderwens/real-care-baby/real-care-baby-als-schoolproject

https://www.realityworks.com/product/realcare-baby-3-infant-simulator/

https://www.mamabaas.be/content/net-echt-de-real-care-baby-die-je-een-idee-geeft-van-wat-een-extra-baby-het-gezin-betekent

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge