Getransplanteerde baarmoeder levert gezonde baby op.

We hebben meer seks in december
Zelfrijdende auto's en seks

1041483 / Pixabay

December 2018 hebben artsen in Brazilië aangekondigd dat ze de eerste baby hebben afgeleverd die is geboren uit een getransplanteerde baarmoeder die door de overleden donor werd verstrekt. Het ongelooflijke nieuws komt een jaar na de eerste verjaardag van de baby.

De ontvangster van de transplantatie, die zonder baarmoeder werd geboren, ontving het orgaan tijdens een tien uur durende procedure in het São Paulo ziekenhuis das Clínicas in september 2016. Ze nam een ​​reeks immunosuppressiva om te voorkomen dat haar lichaam de baarmoeder zou afstoten.

Vier maanden eerder hadden artsen eieren uit haar eierstokken gehaald die waren bevrucht en bevroren. Ze werden vervolgens geïmplanteerd na de transplantatie. Vandaag is de vrouw de trotse moeder van een gezond meisje.

Deze baby is echter niet de eerste baby geboren na een baarmoedertransplantatie. Andere gevallen van het gebruik van donor-baarmoeders om foetussen te  dragen, hebben wisselend succes gehad.

In 2011 voerden Turkse chirurgen de eerste baarmoedertransplantatie uit bij een overleden donor om een ​​langetermijnfunctie te bereiken. Hoewel de ontvanger in 2013 zwanger werd, werd de zwangerschap beëindigd toen artsen ontdekten dat er geen foetale hartslag was.

Het volgende jaar beviel een 36-jarige Zweedse vrouw met een baarmoeder die was geschonken door een vriendin van de familie. De arts die het onderzoek leidde, Mats Brannstrom van de Universiteit van Göteborg, heeft ook toezicht gehouden op verschillende andere baarmoedertransplantaties die hebben geleid tot succesvolle zwangerschappen, waaronder van moeder op dochter.

Het tempo van de voortgang in orgaantransplantatieonderzoek is de afgelopen jaren ongelooflijk geweest, vooral als het gaat om voortplantingsorganen.

In 2014 voerden Zuid-Afrikaanse chirurgen met succes een penistransplantatie uit bij een man die het lid van zijn vader kreeg. Vier jaar later kondigden artsen van de John Hopkins University in Baltimore, Maryland, de allereerste totale penis- en scrotumtransplantatie aan.

Onderzoekers hebben ook een nieuwe weg ingeslagen in transplantaties van in het lab gekweekte organen.
In de afgelopen twee decennia is dr. Anthony Atala, een urologische chirurg aan het Wake Forest Institute for Regenerative Medicine in North Carolina, erin geslaagd zowel bio-engineered menselijke urineblazen als vagina’s te laten groeien en implanteren.

Nieuwe mogelijkheden
Zelfs met al deze doorbraken is de geboorte van een baby uit de baarmoeder van een overleden donor een historisch moment.
De baby werd geboren door een keizersnede en de getransplanteerde baarmoeder werd tegelijkertijd verwijderd. In een paper gepubliceerd in The Lancet, noemden de onderzoekers de resultaten een proof-of-concept voor toekomstige baarmoedertransplantaties “zonder behoefte aan levende donoren of live-donorchirurgie.” Dit maakt de procedure veel praktischer dan ooit tevoren.

Sommige commentatoren en medische onderzoekers hebben gespeculeerd dat baarmoedertransplantaties op een dag zelfs mannen en transgender vrouwen in staat zouden stellen om zwanger te worden.
Voor nu is dat een redelijk verre mogelijkheid. In de nabije toekomst zou het succes van de onderzoekers deuren kunnen openen voor veel vrouwen die anders misschien niet de kans zouden krijgen om een ​​zwangerschap te ervaren.

Bron

https://futureofsex.net/augmentation/1st-baby-born-from-deceased-donors-womb-turns-1/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge