Voedsel heeft impact op zwanger worden

Seksstandjes om makkelijker zwanger te worden
België scoort hoog op vlak van anticonceptie. Alleen Frankrijk doet even goed.

Een Australisch onderzoek  heeft aangetoond dat het eten van fruit en fastfood wel degelijk invloed heeft op de periode tot conceptie bij 5598 vrouwen  die voor het eerst zwanger wilden worden. De resultaten werden gepubliceerd in Human Reproduction.

Vrouwen met minder dan drie stukken fruit per maand, hadden de helft meer tijd nodig om zwanger te geraken.  Ook het eten van junkfood had een impact op zwanger worden. Vrouwen die zelden fastfood tot zich namen, waren gemiddeld een maand sneller zwanger dan vrouwen die het meerdere keren per week nuttigden.

Van alle onderzochte vrouwen bleek 8% vruchtbaarheidsproblemen te hebben, zodat  het langer dan een jaar tijd kostte om zwanger te worden. Daar tegenover werd 39% binnen de maand zwanger.

Het risico op vruchtbaarheidsproblemen was met 8 tot 12% bij die vrouwen hoger die heel weinig fruit aten, en verhoogde van 8 tot 16% bij die vrouwen die meerdere keren per week junkfood nuttigden.

Een gezond dieet met fruit en minder fastfood is nuttig als je snel zwanger wil worden aldus hoofdonderzoeker Claire Roberts, van de universiteit van Adelaide in Australië.

Evenwichtige voeding vermindert de kans op onvruchtbaarheid. Van alles wat eten zorgt ervoor dat je zeker alles binnen hebt qua vitaminen etc.

Fruit en groenten bevatten de nodige vezels en antioxydanten*, vitaminen die de cellen van het lichaam beschermen en dus ook onze eicellen. Dit geldt ook voor spermacellen, hun hoeveelheid en mobiliteit neemt toe.

Fruit blijkt ook voor iets anders nuttig. Fruit eten is altijd een gezonde keuze, en voor zwangere vrouwen hangt daar nog een extra voordeel aan vast. Canadees onderzoek toont aan dat dames die veel fruit eten bij de zwangerschap, slimme kinderen op de wereld zetten.

In de studie die gepubliceerd werd in het magazine EbioMedicine, ontdekten wetenschappers dat meer fruitconsumptie bij zwangere vrouwen zorgt voor intelligente kinderen. De kinderen van vrouwen die veel fruit hadden gegeten, scoorden na 12 maanden beter op testen die peilen naar de ontwikkeling van het kind.

Voor deze studie gebruikten de wetenschappers gegevens van 668 kinderen uit Edmonton in Canada. Hoe meer stukken fruit de moeder per dag had gegeten bij de zwangerschap, hoe hoger de score op de IQ-schaal. Die lag hoger dan normaal gezien verwacht wordt rond de leeftijd van 1 jaar.

Bronnen

http://www.hbvl.be/cnt/dmf20180504_03496896/wil-je-sneller-zwanger-worden-eet-dan-vooral-meer-fruit-en-minder-fastfood

https://mama.libelle.be/zwanger/tips-om-sneller-zwanger-te-worden/

https://www.hln.be/nina/familie/wil-je-een-slimme-baby-veel-fruit-eten-kan-blijkbaar-helpen~af194cfb/

https://www.oudersvannu.nl/zwanger-worden/vruchtbaarheid/vruchtbaarheid-verhogen-door-voeding/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge