Gourmetseks om zwanger te worden.

Mannen in stabiele relatie onderdrukken hun verleidingsreacties op vruchtbare vrouw
Ook aanstaande vaders lijden aan stemmingswisselingen

Stellen die al een tijdje proberen zwanger raken, omschrijven hun vrijpartijtjes vaak als

Photo by freestocks

gewoontjes en routineus.

Sommigen bezigen zelfs de term ‘verplicht nummertje’. Deze werken dan ook slecht. De natuur laat zich niet foppen.

Zorg voor spontane, gloeiendhete orgastische seks,ook wel gourmetseks genoemd. Bij de bevruchting gaat het niet zozeer om een perfecte planning en lichaamshouding, als wel om de hevigheid van de vrijpartij en het daarbij horende orgasme.

Stomende, spannende sekspartijen zijn de ideale vruchtbaarheidsboosts voor zowel de eicel als de mannelijke zaadcel, bleek een paar jaar teug reeds uit een Britse studie.

In Nederland start binnenkort een landelijk onderzoek. De sleutel voor het oplossen van een deel van onbegrepen onvruchtbaarheid kan liggen in het bestuderen van het seksueel gedrag van de paren, zegt ook Nils Lambalk, hoogleraar voortplantingsgeneeskunde bij het VUmc in Amsterdam. Zwanger worden is meer dan alleen het bij elkaar brengen van een zaad- en eicel.

Als een vrouw niet zwanger wordt, is er tot nu toe vaak alleen aandacht voor de frequentie van geslachtsverkeer en de fase van de vrouwelijke cyclus waarin dit gebeurt. Daarna volgen onderzoeken naar aanwijsbare oorzaken van onvruchtbaarheid zoals het niet hebben van een eisprong, de afwezigheid van zaadcellen of afgesloten eileiders.

Gourmetseks (langere vrijpartijen dus) zijn ook beter voor je energiepeil. Tijdens de opwinding voor het orgasme maakt je lichaam hormonen aan (oa dopamine) die je energie geven. Hoe langer die fase duurt, hoe meer energie je opbouwt in je lichaam. Wanneer je klaarkomt wordt al die energie weer uitgedoofd. Dus om echt energie uit seks te halen verleng je best de opwindingsfase. In verhouding heb je dan meer energie aangemaakt dan dat er wordt weggewassen door het klaarkomen. Daardoor voel je je minder uitgeput na het vrijen.

 

Nog enkele tips

In plaats van direct naar het toilet te gaan als je seks hebt gehad of meteen onder de douche te stappen, is het beter om na de daad ongeveer tien minuten in bed te blijven liggen. Op deze manier kan het sperma beter opgenomen worden. Stil liggen heeft het beste effect, het effect van het met de benen omhoog liggen is niet bewezen.

Heb je last van stress? Probeer dit dan snel te verminderen. Stres kan een zwangerschap namelijk flink in de weg staan en zeker als stress voor langere tijd aanhoudt. Je kunt je stress gemakkelijk verminderen door zenuwslopende taken uit de weg te gaan en eens een dagje vrij te nemen. Heb je te maken met langdurige stress, dan kun je eventueel een bezoekje aan de huisarts brengen voor advies.

Om de spermakwaliteit te verbeteren, wordt aangeraden om drie keer per week seks te hebben of om de dag te vrijen. Op deze manier verbetert de kwaliteit van het sperma omdat de man niet te vaak klaarkomt (en dus minder zaad in het sperma heeft), maar ook niet te lang opspaart.

Bronnen

http://relatie.blog.nl/sex-vruchtbaarheid/2015/09/16/met-gourmetseks-in-een-wip-zwanger

https://www.gezond.be/zwangerschap/zwanger-worden/

https://www.mindbodygreen.com/0-5241/Why-Gourmet-Sex-Is-Better-Than-JunkFood-Sex.html

http://inteam.inteam-counseling.be/category/seks/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge